2010. loša godina za brak i djecu

Za mnoge Kineze, točnije one praznovjerne, godina Tigra koja je će nastupiti 13. veljače, trebala bi donijeti ekonomski opravak, no 2010. definitivno nije godina obitelji.

10.2.2010.
19:49
VOYO logo

Unatoč tome što su komunisti već desetljećima na vlasti u Kini i iako je ova najmnogoljudnija zemlja na svijetu službeno ateistička, stara vjerovanja i običaji još uvijek su itekako zastupljeni osobito u ruralnim krajevima zemlje.

Vjerovanje u astrologiju, točnije kineski horoskop, jako je rašireno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinezi slijede lunarni kalendar i astrološki početak nove godine uvijek spektakularno dočekuju. Svaka godina pripada jednom horoskopskom znaku, godina 2010. je u znaku Tigra.

Vjeruje se da Tigar sa sobom donosi svoje mitske moći, ali i da ova lunarna godina nije dobra za brak. U narodu je uvriježeno vjerovanje da ako se udate u godini Tigra da bi vam suprug mogao umrijeti mlad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako je vjerovati Kinezima i proširenje obitelji treba ostaviti za neka druga vremena, jer vjeruju da će djeca rođena u ovoj godini biti jako agresivna. Djeca rođena u popodnevnim satima mogla bi imati i problema u kasnijim godinama života s pronalaženjem hrane.

Tigar je životinja puna energije i snage, rođena u vatri, pa se očekuje da će donijeti pozitivne promjene na tržištu dionicama te da Kinu nakon ljeta očekuje velik ekonomski opravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo