Misija London kreće na turneju

Transparency International Hrvatska i Motovunski filmski festival kreću od 23.

18.4.2012.
15:57
VOYO logo

Film Misija London je na prošlogodišnjem Motovunskom filmskom festivalu osvojio Nepotkupljivu nagradu koja se dodjeljuje najboljem filmu na temu korupcije u sklopu projekta "Kinom po korupciji" koji su zajednički 2010. godine pokrenuli MFF i TIH.

Nikada se u bugarskim kinima nije pojavio uspješniji film od Misije London. Prikazivan je istodobno s Avatorom i na kraju pobijedio po gledanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film govori o političkim devijacijama svojstvenim svim tranzicijskim zemljama, govori o svijetu diplomata kojima je potkupljivost tek jedan u nizu političkih poroka u koje su ogrezli.

Kako su ne tako davno i naše novine izvještavale o nerazumnim računima i švercerskim poduhvatima pojedinih hrvatskih diplomata, sve o čemu Misija London govori bit će savršeno poznato i razumljivo i našoj publici. Autor knjige i jedan od koscenarista Alek Popov, koji je i sam bio bugarski diplomat u Londonu, primio je nagradu u Motovunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekcije u Zagrebu, Varaždinu, Samoboru, Zaboku, Rijeci

Turneja po Hrvatskoj počinje projekcijama u ponedjeljak, 23. travnja, i utorak, 24. travnja, u kinu Tuškanac u Zagrebu. Slijede projekcije 28. i 29 travnja u Varaždinu, 11. i 12. svibnja u Samoboru, 30. svibnja u Zaboku, 20. lipnja u Rijeci, a pregovara se s još nekoliko gradova o dodatnim projekcijama.

U sklopu turneje promovirat će se i Antikorupcijsko savjetovalište TIH-a kojem se građani mogu obratiti na besplatni broj 0800 245 542 za pomoć kad ocijene da su se kao svjedoci ili žrtve susreli s korupcijom u ostvarivanju nekog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt "Kinom po korupciji" realiziran je u sklopu programa "Kulturom po korupciji" TIH-a kojem je cilj dodatno senzibilizirati javnost u Hrvatskoj na pojavu korupcije i poticanja suzbijanja korupcije u Hrvatskoj.

Do sada su u sklopu programa pored ovog realizirani i projekti "Knjigom po korupciji" u suradnji s izdavačkom kućom V.B.Z., u sklopu kojeg je izdana knjiga "Ispod stola – najljepše antikorupcijske priče" te projekt "Kazalištem po korupciji" u sklopu kojeg je prikazivana predstava Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Dubrovačkih ljetnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona