Preminula Ana Štefok, naša Edith Piaf

Naša legendarna glazbenica Ana Štefok preminula je prirodnom smrću u svom stanu u zagrebačkom Zapruđu u 72. godini.

4.11.2011.
13:28
VOYO logo

Hrvatska Edith Piaf, kako su je mnogi zvali, bila je već dulje vrijeme teško pokretna i snalazila se kako je znala uz pomoć prijatelja i susjeda.

Još se uvijek ne zna tko ju je pronašao mrtvu, a svoje je posljednje dane provela u siromaštvu u stanu od 30 kvadrata, na rubu egzistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođena je 1940. godine u Zagrebu. Počela je pjevati u crkvenom zboru u svom kvartu Trnje, a potom u nezaboravnom Prvom pljesku u zagrebačkom Varijeteu.

Veliki uspjesi zvonkog soprana

Imala je čist zvonki sopran, tako da je uskoro postala stalna gošća i pobjednica tada mnogobrojnih festivala zabavne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pobjedu ostvarila je na sarajevskom festivalu Vaš šlager sezone 1968. izvedbom pjesme MolitvaKemala Montena i Sabina Varešanovića.

Potom je pobijedila na Opatijskom festivalu 1970., otpjevavši pjesmu Alfija KabiljaŽelim malo nježnosti i ljubavi. Ostat će upamćena i po nastupima na Festivalu kajkavske popevke – Krapina, 1973. i pjesmi Međimurje zeleno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak sa scene

Osamdesetih godina prošlog stoljeća polako je nestala sa scene i otada je živjela u neimaštini, iz koje ju je, dok je mogla, izvlačila prijateljica Zdenka Kovačiček.

Hrvatska Edith Piaf skončala je sama u svom malom novozagrebačkom stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počivajte u miru, gospođo Štefok.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo