Spektakularni 'Bal na vodi' zatvara Riječke ljetne noći

Gotovo 800 sretnika će na riječkim Bazenima Kantrida pratiti svečanu ceremoniju zatvaranja Festivala i glazbeno- scenski događaj Bal na vodi.

23.7.2010.
14:46
VOYO logo

Publika će uživati u filmskoj glazbi u izvedbi orkestra riječke Opere te doznati najbolji događaj „Riječkih ljetnih noći 2010.“ prema ocjeni publike i prema prosudbenoj komisiji za Nagradu Novog lista u sastavu: arhitektica Olga Magaš, glazbenik Lado Bartoniček, prof. glazbe Darko Đekić, glazbeni producent Saša Valenčić, novinarka Novog lista Kim Cuculić i voditelj posebnih projekata Marketinga Novog lista Bruno Lončarić.

Sve ulaznice za svečano zatvaranje odavno su rasprodane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tradicionalno će, stoga, biti dodijeljena Nagrada publike i Nagrada „Novog lista“ za najcjelovitiji događaj Festivala. S pozornice na Bazenu čut će se i govor intendantice Nade Matošević Orešković, umjetničke voditeljice Festivala, kao i govor riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela koji će festival službeno proglasiti zatvorenim.

U drugom dijelu, publika će uživati u koreografiranim prizorima oko bazena u izvedbi članova Baleta riječkog Kazališta dok će u bazenu plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Acqua Maris izvesti pravi „vodeni“ spektakl koji će, vjerujemo, mnoge podsjetiti na glasoviti filmski hollywoodski klasik „Bal na vodi“. Naravno, sve to ua pratnju žive glazbe, odnosno u izvedbi orkestra riječke Opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj svečanog zatvaranja je Damir Zlatar Frey, koreografiju plivačica sinkroniziranog plivanja Acqua Maris potpisuje njihova trenerica Marija Đudarić, a koreografiju koju izvode članovi riječkog Baleta Andrei i Irina Köteles. Suradnik za scenografiju je Toni Plešić, a za kostimografiju Sandra Dekanić.

Ovoga ljeta u 26 dana trajanja Festivala realiziran je 31 program na čak 11 različitih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo