ŽENA KOJA TRČI PROTIV OSOBNIH TRAGEDIJA I DRUŠTVENIH PREDRASUDA: / Do svoje 28. nije ni plivala ni biciklirala, a danas je triatlonka

Image
Foto: izvor: Wolfganf&Dolly

Snima se dokumentarni film o Sarajki Nudžejmi Softić koaj je poečal trčati tek u dobi od 28. godina, a do svoje 30.

9.1.2019.
11:15
izvor: Wolfganf&Dolly
VOYO logo

U produkciji zagrebačke tvrtke Wolfgang&Dolly nastaje inspirativna dokumentarna priča "Kuća Male Zvijezde" o Nudžejmi Softić, mladoj ženi koja je sve svoje životne teškoće i tragedije odlučila – pretrčati.

Tenisice je prvi put obula u dobi od 28 godina, odlučivši se, nakon mučnog razvoda i puno previše pojedene čokolade, rekreativno baviti trčanjem. Savladavši svoj prvi maraton, shvatila je da želi završiti triatlon, premda nikad nije vozila bicikl niti je znala plivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki misle da s hidžabom ne bi trebala trčati

Do tridesete je istrčala maraton i završila IronMan triatlon, postavši tako jedna od prvih pokrivenih Europljanki kojoj je to pošlo za rukom. Nudžejma, čije ime u prijevodu znači Mala Zvijezda, nosi hidžab te neki ljudi smatraju da zbog toga ne bi trebala trčati, putovati ili družiti se. Neki misle da ga uopće ne bi trebala nositi. Bez dlake na jeziku Nudži, koja je na utrkama postala prepoznatljiva po raznim kombinacijama marame i simpatičnih raznobojnih suknjica od tila, spremna je odgovoriti svakome i nastaviti trčati prema svome cilju unatoč društvenim predrasudama.

Osim dijela filmske ekipe okupljene iz dvije države i sedam gradova, Nudžejmu, koja inače živi u Sarajevu, uz Hrvatsku veže i djelić biografije –dio djetinjstva provela je s majkom i sestrom na Kvarneru nakon izbjeglištva iz njihovog rodnog sela pored Prijedora, a jedan od svojih najvećih sportskih uspjeha, međunarodnu triatlon utrku IronMan 70.3, ostvarila je 2017.u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Svakodnevno trči za svojom srećom i pomaže drugima

Nudžejma svakodnevno trči za svojom srećom, a pomaže i svima onima koji su spremni uložiti malo truda da promijene igru života nabolje –u svojoj grupi Trčanje i to (TiTo)okuplja obične ljude svih profila i pomaže im da svoj život učine ljepšim, boljim i kvalitetnijim.

Autorsku ekipu dokumentarca "Kuća Male Zvijezde" čine redateljica i scenaristica Slađana Lučić, producentica Tamara Babun, direktor fotografije Vjeran Hrpka, snimatelj Mirsad Hodžić, tonski snimatelj Almir Kozić, montažerka Ana Štulina i skladateljica Merima Ključo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Indiegogo stranici Little Star Rising svi se mogu uključiti u projekt u fazi postprodukcije te postati dio ove lijepe filmske priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona