Optimističan je / Bandić poručio: 'Dobit ćemo obje utakmice - i koronu i potres. Samo onaj na nebu je nepogrešiv'

Jedan kafić u Sesvetama je tijekom vikenda radio i primao goste, a predstavu na otvorenom je izvodilo i amatersko kazalište

20.4.2020.
12:48
VOYO logo

U Gradu Zagrebu preko vikenda je 13 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je to Stožer na press konferenciji.

"Testirali smo preko vikenda 335 sugrađana, tako da smo dosegli broj 4834 testiranih", kazao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šostar je kazao i kako sve manje građana dolazi kod liječnika, a misli kako je to iz straha da ne završe u izolaciji. Poručio je svima da brinu o svom zdravlju i javljaju se svojim liječnicima.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić rekao je kako je jedan kafić u Sesvetama radio i primao goste, a predstavu na otvorenom je izvodilo i amatersko kazalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Amatersko kazalište izvodilo je predstavu na otvorenom prostoru te se okupilo 50-ak ljudi", kazao je Rašić.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je svima da ćemo dobiti obje utakmice - i koronavirus i potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima nešto što je zajedničko za koronu i potres i to bi trebalo njegovati kada se već dogodilo. Obje utakmice koje traju ćemo dobiti jer imaju zajedničkih karakteristika, ali ćemo ih dobiti odgovorom na te zajedničke karakteristike.

"Nema nepogrešivih"

I korona i potres iziskuju samodisciplinu, strpljenje i solidarnost. Uvjeren sam da će ovaj trend koji je nešto manje od 3 posto pozitivnih testiranih se dnevno smanjivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobit ćemo ovu utakmicu zajedno, svi ljudi u Hrvatskoj kada je korona u pitanju i kada je Zagreb u pitanju i potres, onda su to sugrađani, struka, grad i Vlada.

Svatko tko misli da ima čarobni štapić na nevidljivog neprijatelja, COVID-19 ili potres koji nas je zadesio, da ima rješenje preko noći je neozbiljan i neodgovoran", kazao je gradonačelnik Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako nema nepogrešivih. 

"Nema nepogrešivih. Ja bar nisam čuo za nikog. Ima, kažu, jedan na nebu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako kolege iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama u trenucima kad on održava press konferenciju potpisuju 350 ugovora sa statičarima.

"Pregledali smo do sada 11.700 objekata. Naredna dva tjedna bi trebali pregledati sve objekte", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu Romana Galić rekla je da će se razmotriti mogućnost da se sufinanciraju i privatni domovi za starije. U gradskim domovima nema nijednog pozitivnog. Svaki korisnik s temperaturom, kako je izvijestila, se tretira kao da je zaražen i ide u samoizolaciju. 

Bandić je poručio da bi bilo dobro da si svatko izmjeri temperaturu, kojim god toplomjerom da posjeduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo