SMIJEŠNO, ALI I TRAGIČNO... / Cijela Hrvatska se smije Banožićevom priručniku: Sad je otkriveno i tko je urednica koja je nahvalila ministrovo 'djelo'

Prodekanica za stručni i znanstvenoistraživački rad Veleučilišta u Vukovaru u svom je predgovoru nahvalila sustavnost i jednostavnost Banožićeva teksta

27.7.2023.
23:45
VOYO logo

Reakcije na „priručnik“ ministra Banožića o kojem bruji hrvatska javnost ne prestaju, a osim što su neke informacije zastarjele, neke su i netočne, piše RTL Direkt.

"Najpopularniji hrvatski portali su iskon. hr. vip hr. i croportal. net", navedeno je. Croportal net je ugašen još te iste 2020., sigurno ne zato što je bio najpopularniji. Međutim, ima Banožić veći problem - ta domena je sada domena sa seksualnim pomagalima. I to o online platformi za Indiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam ni kako MySpace izgleda, ne znam po kojim je on podacima radio, užas", kaže Lovro iz Zagreba.

Image
PUNE RUKE POSLA /

Ministar Banožić: 'Vojska će i u ponedjeljak u Vukovarsko-srijemskoj županiji otklanjati posljedice nevremena'

Image
PUNE RUKE POSLA /

Ministar Banožić: 'Vojska će i u ponedjeljak u Vukovarsko-srijemskoj županiji otklanjati posljedice nevremena'

"Facebook iskreno kužim jer to je nekako za starije generacije i to je njihova platforma", kaže Magdalena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MySpace iskreno ne znam tko to koristi još", govori Tihana.

Prodekanica za stručni i znanstvenoistraživački rad Veleučilišta u Vukovaru u svom je predgovoru nahvalila sustavnost i jednostavnost Banožićeva teksta. "Priručnik "E- marketing" zasigurno će obogatiti i upotpuniti nastavni proces te pomoći ne samo studentima, nego i ostalim korisnicima", kazala je urednica Sanja Gongeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica HDZ-a

Inače, gospođa Gongeta članica je HDZ-a. Ponosno je pozirala 2017. uz stranačke kolege na osnivačkoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije. Primijetite kako su titule doktora znanosti kod njih važne, skoro svi ih imaju. Ona je predložena kao tajnica, on potpredsjednik.

"Ovaj rad je samo jedan primjer kako su zakazali sustavi kontrole kad su podložni stranačkim i prijateljskim vezama međutim mi taj problem imamo u Hrvatskoj. Zato imamo i sistemsku korupciju jer institucije koje bi trebale biti neovisne i napunjene stručnim ljudima ne rade dovoljno dobro svoj posao i ne kontroliraju dužnosnike, od Gabrijele Žalac afere na dalje", kaže novinar 24sata Ivan Pandžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila se prodekanica Gongeta i potvrdila da je knjigu pročitala i pohvale napisala 2020.

 "Temeljeno na, između ostaloga, pozitivnim recenzijama priznatih sveučilišnih profesora s dugogodišnjom akademskom karijerom", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sad, pitanje je koliko su uopće stručne te recenzije. "Trojica stručnih recenzenata su autori koje je citirao Banožić, njihovu literaturu iz 2009. i 2014. koju je samo prepisao", govori Pandžić.

POGLEDAJTE VIDEO: E-mailom se datoteke šalju bez diskete, a najpopularnija drušzvena mreža je My Space. Proučili smo vrijedna predavanja stručnjaka za internet Banožića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvi slučajevi jednostavno umanjuju vrijednost tog sveučilišta u smislu umanjuju rejting, studenti koji na Osječkom sveučilištu studiraju se zaista zbog ovakvih afera brinu zapravo gdje to studiraju i hoće li u svijetu vrijediti njihova diploma. Imali smo slučajeve i da se nedavno dekan ekonomskog fakulteta ispričao za onaj poznati slučaj plagiranja doktorata Vice Mihanovića, a ovo je kao Vice Mihanović 2", kaže zastupnica Marijana Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo