U FILMU SLAVNOG PETERA WEIRA / Colin Farrell bježi iz gulaga

Image

U pripremi je ratna drama o vojnicima koji su tijekom Drugog svjetskog rata bili zatočeni u Sibiru.

9.1.2009.
12:46
VOYO logo

Australski redatelj triput neuspješno nominiran za Oskara, Peter Weir ("Gospodar i ratnik", "Svjedok") okončat će šestogodišnju kreativnu stagnaciju ratnom dramom o skupini vojnika koji su 1942. godine uspjeli pobjeći iz sibirskog gulaga. Weir je autor i scenarija, pri čemu se služio memoarima Slavomira Rawicza, čovjeka kojem je taj podvig uspio u stvarnom životu. 

U "The Way Back" glavne uloge tumače Colin Farrell, koji će utjleoviti beskrupuloznog Rus apredvodnika skupine, Ed Harris, također vlasnik tri nominacije za Akademijino priznanje, Jim Sturgess i Saoirse Ronan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sibir će u filmu odglumiti Bugarska u koju će se veći dio ekipe preseliti već u ožujku.  Nešto kasnije priključit će im se i Farrell koji trenutno s bivšim članom Monty Phytona Terryjem Gilliamom  snima suludi fantasy "The Imaginarium Of Dr. Parnassus". Te uloge "dočepao" se nakon smrti glavnog glumca Heatha Ledgera kojeg su potom zamijenili Colin, Johnny Depp i Jude Law.  

Ne bude li komplikacija, "The Way Back" bi u kina trebao stići 2010. godine. Nadajmo se da će Weiru i Harrisu konačno donijeti tog toliko dugo čekanog Oskara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo