NAKON SVAKE KIŠE PROBLEMI / Da bi ušli u kuću moraju se penjati preko zida: Posušivanje uličnog jezera tek krajem 2019.?

Stanari se redovito žale Gradu Zadru

27.11.2018.
18:10
VOYO logo

Svaka, pa i najmanja kiša u Basaričekovoj ulici na zadarskoj Plovaniji napravi vodene barikade.

"Lani smo imali poplavu, metar vode smo imali u kući, čupali smo vrata, podove, štokove, sve. Sve nam je propalo. Radili smo zid oko kuće koji je bujica odnijela, sad radimo do ceste drugi zid", govori nam stanovnica Basaričekove ulice Ivanka Buovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi ušli u kuću, moraju se penjati preko zida. Nekada je obitelj Buovac kroz ova dvorišna vrata najnormalnije ulazila u svoje dvorište, no onda su morali zazidati ta dvorišna vrata, ali i sva ostala kako im voda ne bi više ulazila u prizemlje kuće.

Štete zbrajaju i drugi susjedi u ulici. Stanari se redovito žale Gradu Zadru, a gradsko poduzeće Odvodnja je samo lani iz njihove ulice izvezlo oko 600 cisterni vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posušivanje uličnog jezera tek do kraja iduće godine?

Iz Odvodnje, koja vodi 555 milijuna kuna vrijedan prijekt izgradnje oborinske i kanalizacijske mreže Zadar-Petrčane- Kožino, poručuju kako su i za Basaričekovu ulicu dobili građevinsku dozvolu i kandidirali su projekt za europski novac.

"Tu je projektant stavio 500 cijevi, znači pola metra promjera. I ovdje na Cezanovoj je isprojektirana dubina matičnog kolektora da uspije prihvatiti i tu ulicu. Dakle, on je spušten na nivo da primi bez crpljenja, bez pumpi", tvrdi Grgo Peronja, direktor Odvodnje Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući na umu proceduru koja slijedi oko natječaja, nije realno očekivati posušivanje uličnog jezera na Plovaniji barem do kraja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo