glasno i hrabro / Danas se održava šesti Split Pride: 'Za bolje sutra, promijenimo stav! To je i moja stvar'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U jeku krize vlasti, u Splitu se održava Povorka ponosa

4.6.2016.
14:46
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Danas se održava šesti Split Pride. Okupljanje počinje od 17 sati na Đardinu. Povorka u 18 sati kreće iz parka Đardin Tomislavovom i Marmontovom ulicom, Rivom i Voćnim trgom do Pjace, gdje će tradicionalno biti podignuta zastava Pridea, nakon čega slijedi povratak u Đardin u kojemu će se održati prigodan program.

"Pride je povorka ponosa, ali i otpora nasilju i diskriminiranju drugih i drugačijih. Na ovogodišnji marš pozivamo sve koji ne pristaju na nasilje i sustavno zanemarivanje prava lezbijki i gejeva, biseksualnih i transrodnih, interseksualnih osoba. Šest godina nakon prvog Split Pridea i dalje nema nijednog riješenog slučaja prijavljenog individualnog nasilja nad LGBT osobama", pozivaju organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno stanje u našem društvu koje podrazumijeva revitalizaciju ustaštva, radikalnog desničarstva, ograničavanje ljudskih prava i sloboda, bilo kulturalnih, umjetničkih, manjinskih, seksualnih ili medijskih reflektira se u svakome od nas. 
Grad bez pitanja je Grad koji šuti, stagnira, propada. Šutnja (više) nije zlato. Recimo to u ime svih koji se osjećaju manjinom. Boljem društvu trebaju glasne poruke. Budite dio velikog pitanja: Je li to i moja stvar? Ako nije danas, hoće li biti sutra? U ime boljeg sutra, postavimo pitanje sebi, gradu, državi, jer to je I moja, tvoja, naša stvar. 
Očuvanje prava manjine je ogledalo zdravog društva. U ime LGBT osoba, u ime Ante, Olivera, Renea, Nine, u ime deložiranih, Dalmacijavina, radnika, kurikuluma,  umirovljenika, kulturnjaka, medijskih sloboda, naše djece, ljudskih prava. TO JE I MOJA STVAR! Promijenimo stav za bolje sutra. Recimo to glasno i hrabro, u velikom broju, u splitskoj povorci ponosa", stoji na Facebook eventu. 

Splitska policija ove godine nije objavila nikakve detalje oko osiguranja Split Pride, osim da će obustaviti promet u nekoliko ulica dok će u pješačkoj zoni kretanje biti privremeno onemogućeno za vrijeme prolaska povorke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo