Djevojčicu nazvali sotonom jer sluša rock

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Zagvozda duže vrijeme trpi uvrede i diskriminaciju od strane nekih svojih nastavnika, ali i kolega jer sluša rock i metal-glazbu.

7.6.2010.
11:44
VOYO logo

Mia pohađa šesti razred Osnovne škole u Zagvozdu, odlična je učenica primjerna ponašanja, voli slušati rock i metal-glazbu. Istina, ne sluša je u školi, nego kod svoje kuće, a njezin je 'grijeh' što je to javno izjavila i napisala u jednom domaćem radu iz engleskog jezika.

"Odmah je intervenirala njezina nastavnica Mila Lovrinčević, koja joj predaje hrvatski i povijest, i njezino obožavanje te vrste glazbe pred svim učenicima pripisala sotoni i sotonskoj glazbi. Čak je i boravak moje kćeri od prije pola godine u bolnici pripisala slušanju sotonske glazbe", kažu njeni roditelji Ivka i Mijo, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja svoje zadatke u školi uredno obavljam, volim pjevati i nekoliko puta sam pjevala i na Prvom glasu Imotske krajine. Meni je rock i metal draga vrsta glazbe i ja je slušam u kući, gdje mi moji roditelji to ne zabranjuju. Idem redovito u crkvu i kada su i mom vjeroučitelju kazali ti isti koji me nazivaju sotonom da slušam tu glazbu, on je kao pametan čovjek samo odmahnuo rukom.

Primjerice, kada obučem neku majicu s nekim detaljima rocka ili metala, odmah sam sotonski obučena, odmah izazivam. Rekla sam svojoj nastavnici da imam pravo na ono što volim, a da sve svoje zadatke u školi izvršavam uredno i na vrijeme. Nikada nisam ometala nastavu ili nešto pjevala u školi. Pa zar ne smijem nešto voljeti što moja nastavnica ne voli", kazala je Mia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac Mijo zatražio je razgovor s ravnateljem, no nakon nekoliko razgovora nije bilo uspjeha.

"O učiteljici da i ne govorim, neće nikakve kontakte, nego se iživljava na mom djetetu. Uputio sam i predstavku pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić, u kojoj sam iscrpno iznio svoj problem i, koliko čujem, uskoro ću dobiti očitovanje i ja i uprava škole", kazao je otac Mijo, dodajući da u zaštiti svog djeteta ide do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo