NOVI PROBLEMI? / Estofex izdao upozorenje, tiče se i Hrvatske: Prijeti nevrijeme koje sa sobom donosi snažne udare vjetra i jaku tuču

Image
Foto: Estofex

Riječ je o upozorenju prvog stupnja

27.5.2022.
11:23
Estofex
VOYO logo

Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje, izdao je upozorenje prvog stupnja za jaku tuču i snažne udare vjetra diljem južnih Alpa i sjevernog Balkana.

Image
Foto: Estofex

Izdano je upozorenje 1. stupnja

"Izdano je upozorenje razine 1 diljem južne alpske regije i sjevernog Balkana. Oluje na pojedinim mjestima mogu donijeti jaku tuču i udare vjetra", navodi Estofex na svojim stranicama. Uz to, velike su šanse i za grmljavinsko nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već ranije najavili, Hrvatskoj se približava hladna fronta te će se atmosfera dodatno destabilizirati, što znači mogućnost lokalno izraženijeg nevremena u unutrašnjosti.

Image
IZ NEUGODE U NEUGODU /

Stižu nam dvije drastične promjene vremena, ne zna se koja je gora: Sprema se i prvi toplinski val

Kako je prognozirala Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije, u petak poslijepodne će biti lokalnih pljuskova, a onda navečer sa sjevera jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će tijekom noći na subotu zahvatiti veći dio unutrašnjosti. Lokalno je moguće nevrijeme s tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota će na kontinentu biti većinom kišovita i pljuskovita, a oborina će zahvatiti i sjeverni Jadran. Na moru će zapuhati jaka i vrlo jaka bura, osobito pod Velebitom, stoga su izgledni problemi u prometu. I nedjelja vjetovita, a pljuskova će osim na sjevernom Jadranu biti i u Dalmaciji. Temperature osjetno niže, ponegdje će se na kontinentu praktički prepoloviti, navodi Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo