NEMA MJESTA GOLOTINJI / Facebook zabranio kultni Nirvanin omot

Image

Legendarni omot albuma 'Nevermind' na kojem gola beba pod vodom pokušava dohvatiti novčanicu od jednog dolara zabranjen je na društvenoj mreži Facebook.

28.7.2011.
14:30
VOYO logo

Omot kultnog Nirvaninog albuma Nevermind iz 1991. godine je zabranjen na popularnom Facebooku.

Kako ove godine preživjeli članovi Nirvane slave dva desetljeća od izlaska već spomenutog albuma, spremili su slavljeničko reizdanje koje će svjetlo dana ugledati u rujnu.

Iako reizdanje Neverminda donosi obožavateljima i obožavateljicama ovog grunge benda mnogo novih i nikada prije objavljenih snimaka, Nirvana je kao omot albuma odlučila zadržati orginalnu sliku bebe pod vodom.

Sliku, kao najavu nadolazećeg albuma, objavili su na Facebooku, no ubrzo je uklonjena.

Naime, društvena mreža strogo brani golotinju. Dok tisuće maloljetnih djevojčica bez problema objavljuju svoje fotografije na kojima su oskudno odjevene i u vulgarnim pozama, a tek rijetki reagiraju, kultna naslovnica Nirvaninog najpoznatijeg albuma uklonjena je jer "krši stoga pravila Facebooka".

Nevermind će izići u dvije verzije u rujnu, Deluxe i Super Deluxe., koji će izaći u samo 10.000 primjeraka u Sjevernoj Americi, dok je dodatnih 30.000 namijenjeno ostatku svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo