vIŠNJIĆU ULOGA ODVJETNIKA / Fincherova verzija 'Muškaraca koji mrze žene'

Image

Nakon što se knjiga 'Muškarci koji mrze žene' švedskog novinara i književnika Stiega Larssona prodala u milijunima primjeraka diljem svijeta, Šveđani su snimili svoju adaptaciju romana, red je došao da i Amerikanci učine nešto s bestselerom.

22.9.2011.
12:42
VOYO logo

Prvi kadrovi novog trilera legendarnog redatelja Davida Finchera 'Muškarci koji mrze žene' (The Girl With the Dragon Tattoo) službeno su predstavljeni javnosti.

'Muškarci koji mrze žene' američka je adaptacija prvog romana iz trilogije 'Millennium' švedskog novinara i književnika Stiega Larssona, koji je preminuo 2004. godine ne okusivši slavu. Naime, romani su objavljeni tek nakon njegove preuranjene smrti.

Priznati redatelj David Fincher, poznat po filmovima 'Sedam' i 'Društvena mreža', uhvatio se u koštac s kompleksnom radnjom romana i upregnuo glumačku ekipu da da sve od sebe kako bi nadmašio švedsku adaptaciju.

Radnja filma se vrti oko sudbine istraživačkog novinara Mikaela Blomkvista, koji je upravo osuđen zbog klevete, te mlade i neprilagođene hakerice Lisbeth Salander. Oni će zajedničkim snagama pokušati razotkriti misterij nestanka nećakinje bogatog magnata Henrika Vangera koju nitko nije vidio već desetljećima.

U filmu glume Daniel Craig, Rooney Mara, Goran Višnjić, Stellan Skarsgard, Robin Wright i Christopher Plummer.

Šibenčanin s holivudskom adresom glumi odvjetnika i prijatelja Henrika Vangera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo