ODLAZAK ISTINSKOG VELIKANA / Glazbenici iz čitave regije iskreno potreseni Vladinom smrću

Otišao je divan čovjek, netko koga smo mnogo voljeli, bilježe na društvenim mrežama kolege i prijatelji Vlade Divljana.

6.3.2015.
8:43
VOYO logo

Prijatelji i poštovatelji glazbe jedne od legendi jugoslavenske i srpske pop-rok scene Vlade Divljana, koji je umro u četvrtak Beču u 57. godini, opraštaju se od njega ostavljajući poruke i komentare na društvenim mrežama, internetskim izdanjima beogradskog tiska i elektroničkih medija.

Glazbenik, skladatelj, pjesnik, Vlada Divljan ostavio je neizbrisiv trag u glazbenoj kulturi ovih prostora, a njegova specifična lirika i ljubavni tekstovi obilježili su jugoslavenski novi val tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća, navode elektronički mediji.

Istodobno, na portalima i društvenim mrežama Divljanovi prijatelji i poštovatelji glazbe koju je ostavio za sobom postavljaju i “dijele” njegove najveće hitove iz doba grupe Idoli te njegovih kasnijih samostalnih ili zajedničkih glazbenih projekata.

Otišao je divan čovjek, netko koga smo mnogo voljeli, bilježe na društvenim mrežama kolege i prijatelji Vlade Divljana.

“Stvarno me je pogodila Vladina smrt. Bio je moj dobar drug i divan čovjek, zaista veliki umjetnik. Znao sam da je bolestan, ali sam se nadao da će se izvući. Na žalost, to se nije dogodilo, i neka mu je vječna slava”, naveo je na Facebooku Momčilo Bajagić Bajaga.

Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma kaže: “Vlada je svakako bio najtalentiraniji glazbenik naše generacije i svakako će nedostajati, kako na srpskoj, tako i na regionalnoj sceni. Ovo je strašan gubitak, ali ipak najveći za njegovu obitelj, njegova dva sina i suprugu”.

Mediji prenose i izjavu Zdenka Kolara, Divljanovog prijatelja, kolegu i suradnika iz nekoliko bendova, među ostalim i iz Idola: “Morate shvatiti... ne mogu da pričam. Osobno sam toliko pogođen da nemam snage riječ reći zbog Vlade”.

Kolega iz grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule, kaže kako je u šoku i poručuje da će “Vlada svima nedostajati”, dok je rock novinar Dušan Vesić na Facebooku ostavio samo jednu rečenicu: “Umro je netko kog sam baš, baš volio”.

“Ne mogu povjerovati da je Vlada zauvek otišao. On mi je bio više nego brat. Desetljećima smo bliski prijatelji i neke od najljepših momenata moje mladosti provela sam u njegovom društvu. Vlada će živjeti kroz njegovu glazbu koja će vječno trajati. On je bio apsolutno u pravu kada je govorio da nam je samo ljubav potrebna”, rekla je Dubravka Duca Marković, voditeljica nekadašnje kultne glazbene emisije “Hit mjeseca”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prekrasnog čovjeka i velikog skladatelja nekoliko sati nakon smrti oprostila se i izdavačka kuća Aquarius Records objavivši singl s nadolazećeg live albuma koji je Divljan s  bendom Ljetno kino snimio u zagrebačkom klubu Tvornica.

Prigodno, za posljednji pozdrav ovom istinskom "romantiku s gitarom" odabrali su pjesmu "Samo jednu ljubav imam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo