komercijalizirati pantovčak / Grabar Kitarović seli ured u Banske dvore, a Karamarko i Vlada u zgradu Saveza komunista

Godinu dana od pobjede Predsjednica Republike aktualizirala je preseljenje svog Ureda s Pantovčaka. Kada su su već počele spominjati neke nove adrese osim Visoke ulice, šef HDz-a izišao je sa senzacionalnim prijedlogom - da se predsjednica preseli u Banske dvore, gdje je nekad bio Franjo Tuđaman, a nova Vlada u nekadašnju zgradu komunističke partije u kojoj je stolovao Ivica Račan

13.1.2016.
19:12
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preseliti će ured s Pantovčaka, ali ne u Visoku kako je obećavala tijekom predizborne kampanje u izbornoj utrci. Naime, prema navodima Jutarnjeg lista, Grabar Kitarović bi mogla svoj ured preseliti u Banske dvore.

Kolinda Grabar Kitarović oko toga je s Tomislavom Karamarkom postigla neformalni dogovor još sredinom ljeta prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko namjerava taj svoj prijedlog o preseljenju izložiti koalicijskom partneru, čelniku Mosta Boži Petrovu te mandataru Tihomiru Oreškoviću. 

U slučaju preseljenja predsjednice u Banske dvore, buduća Vlada morat će potražiti novo sjedište, a u ovom trenutku kao jedna od lokacija spominje se Kockica, zgrada na Prisavlju u kojoj je nekada bio smješten Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske, a u kojoj se danas nalaze dva ministarstva – Ministarstvo prometa i Ministarstvo turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam o tom prijedlogu oko godinu dana, još otkako se počelo razgovarati o mogućnosti preseljenja Ureda predsjednice u Visoku što nije dobra lokacija. Smatram da bi bilo dobro da se Ured predsjednice vrati u Banske dvore koji su bili sjedište predsjednika, dr. Franje Tuđmana do njihova raketiranja. A Vlada bi se mogla smjestiti, primjerice, na dva kata u Kockici ili na nekoj drugoj lokaciji. Uostalom, u Banskim dvorima su samo premijer I neki potpredsjednici, dok su ostala ministarstva negdje drugdje po gradu", kazao je Karamarko za Jutarnji.

Dodao je kako Pantovčaku treba komercijalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo