SVE POPULARNIJE / Industrija ljepote cvjeta: Zašto se svaka sedma žena u Hrvatskoj odlučuje korigirati grudi?

Žene dolaze na zahvate u pauzama za ručak ili nakon posla

19.2.2020.
17:25
VOYO logo

Industrija ljepote, estetska kirurgija, najbrže je rastuća grana medicine u posljednjih osam godina.

Broj nekirurških zahvata u posljednjih pet godina povećao se za nevjerojatnih 280 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatice prate te svjetske trendove: većina njih ima između 20 i 50 godina, a riječ je o ženama iz posve različitih društvenih skupina, statusa i obrazovanja. Zašto je primjerice svaka sedma Hrvatica korigirala grudi?

Žene, i muškarci, studenti, domaćice, profesorice, znanstvenice. Posao cvjeta. Estetski kirurg Miletić poboljša i primjerice, 30 usana tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi dolaze. Obični ljudi, poslovni ljudi, celebritiji, glumci, balerine i tak dalje", izjavio je Matija Miletić, estetski kirurg.

Svi to možda rade, ali rijetki o tome pričaju. Svaka sedma Hrvatica operirala je grudi i za to platila između 20 ili 30 tisuća kuna. Nekirurški zahvati poput botoksa, filera i bogatijih usnica čine 70 posto svih zahvata, a oni stoje između 2 i 4 tisuće kuna i većina se slaže: tko voli, neka izvoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba pretjerivati s ničim, ali ako nekome nešto stvara bas velike nesigurnosti u životu, neka slobodno promijeni", rekla je Monika iz Zagreba.

"Ja vam govorim iz iskustva, muškarci vole sve što je prirodno, a umjetno nikako. A fala bogu imam godina i pameti da odmah to vidim", rekao je u smijehu Ljudevit iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod mene konkretno mogu reci više operiram, nego bockam. Broj jedan su operativni zahvati na licu, operacija gornjih i donjih kapaka, operacija usiju, usana, facelift, to su najčešće operacije", objasnio je Miletić.

Ideja savršenog izgleda, naravno, ipak je nerealna i nedostižna, iako često, pogotovo u svijetu poznatih i slavnih, sve se ponekad čini besprijekorno. Vrtoglavim porastom zahvata u estetskoj medicini rijetki su iznenađeni, ali ne hrle sve Hrvatice pod nož. Prirodno je i dalje na cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih, ja se stvarno trudim sebe prihvatit takvu kakva jesam i zavoljet se takva kakva jesam i zapravo je to ono što mene čini posebnom", poručila je Marta.

I stručnjaci ističu kako je najbitnije da se svijest u Hrvata promijenila. Žene dolaze na zahvate u pauzama za ručak ili nakon posla, potpuno oslobođene predrasuda. Što god drugi mislili o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samo modni krik, ništa drugo, priroda je priroda. Što je prirodno, ostaje prirodno", poručio je Ljudevit.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo