slučaj posvajanja / Ivana Kekin prokomentirala slučaj Hrvata iz Zambije: 'Jedan je član Možemo!'

Image

Dodala je do sad u Hrvatskoj do sad posvojeno više stotina djece iz Konga te da se tu ne radi o izoliranom slučaju posvojenja, ali da se pokazalo da ne postoji adekvatna provjera dokumentacije o spovjenju koja dolaze iz DR Konga

14.1.2023.
16:11
VOYO logo

Među osmero Hrvata uhićenih u Zambiji, za koje su za RTL Danas potvrdili da je im je plaćena jamčevima kako bi se branili sa slobode, je i vijećnik mjesnog odbora iz stranke Možemo i LGBT aktivist Noah Kraljević, a drugi je gitarist rock benda Hladno pivo Zoran Subošić.

Index se za komentar obratio saborskoj zastupnici Možemo! Ivani Kekin s obzirom na stranačku povezanost s Kraljevićem i činjenicu da je Subošić u bendu s njenim suprugom Milom Kekinom. Odgovorila je da je Noah Kraljević njihov vijećnik u jednom mjesnom odboru i član platforme, dok ostali nisu članovi ni stranke ni vijećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku svi optuženi su pušteni da se brane sa slobode, a okolnosti slučaja su takve da su svi imali pravomoćne odluke hrvatskih sudova o posvojenju te validne dokumente za djecu izdane od strane MUP-a, stoga je potrebno pričekati da se rasvijetle okolnosti cjelokupnog slučaja i da se vidi je li uopće bilo problema s dokumentacijom od strane DR Konga i ako jest, tko je za to odgovoran", odgovorila je.

Image
potvrdilo ministarstvo /

Plaćena jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji, no još ne mogu na slobodu

Image
potvrdilo ministarstvo /

Plaćena jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji, no još ne mogu na slobodu

Nastavila je da je u Hrvatskoj do sad posvojeno više stotina djece iz Konga te da se tu ne radi o izoliranom slučaju posvojenja, ali da se pokazalo da ne postoji adekvatna provjera dokumentacije o spovjenju koja dolaze iz DR Konga. Zato smatra da treba propisati dodatne mehanizme u postupku radi zaštite djece i posvojitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Index je odgovorila da su u ovom trenutku prema hrvatskim propisima i izdanim dokumentica, djeca koja su u postupku posvojenja hrvatski državljani te da treba napraviti sve da se razriješi ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo