Jacin prvi muž: Najbolje nam je bilo u podstanarstvu

Direktor Hrvatske diskografske udruge Hrvoje Markulj u prošlosti je bio profesionalno i privatno vezan za današnji državni vrh: oženio se J. Kosor, a godinama je surađivao s Ivom Josipovićem.

18.1.2010.
11:38
VOYO logo

"Oboje su ozbiljni i vrlo odgovorni ljudi. Ona odlično vodi Vladu, oduvijek je bila odlikašica i disciplinirana osoba. Svaki zadatak samelje do kraja", predviđa Markulj govoreći o suradnji predsjednika i premijerke Hrvatske.

O Kosorici rijetko progovara jer poštuje njenu privatnost, no ipak se odvažio prozboriti o njoj Jutarnjem listu i nahvaliti je, ističući kako je snalažljiva, disciplinirana, radišna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I kada je iz malog mjesta došla u Zagreb, savršeno se snalazila u najtežim situacijama. Bila je podstanarka, radila je i završila fakultet. To može samo vrlo disciplinirana osoba", kazao je Markulj. Brak im je trajao oko četiri godine, od 1977. do 1981. godine, a prije toga su vrlo kratko hodali, oko šest mjeseci. Družili su se za vrijeme radijske emisije Zlatna nit.

"U to vrijeme ona je bila vanjska suradnica Hrvatskog radija, a ja sam bio urednik na Televiziji, pa smo katkad surađivali. Ljubavna iskra je planula u Dubrovniku", kaže on. dodajući: "Tako zaljubljenima i mladima nije nam bilo teško živjeti u podstanarskom stanu, na zagrebačkom Kaptolu, u blizini popularne ljekarne. Stanovali smo u Kaptolskim zidinama sve dok poslije nisam naslijedio kuću u koju smo se preselili. Ali, potom je završila i naša ljubavna priča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ivo se znao otkačiti'

Za Josipovića, pak, kaže da se itekako zna opustiti u društvu i da su glazbeničke zabave na kakvim je imao prilike družiti se s današnjim predsjednikom poznate kao dobre fešte s uzavrelom atmosferom koje znaju potrajati do jutra.

"I Ivo se znao otkačiti. Ne, primjerice, kao Miroslav Lilić, jer su drukčiji karakteri, ali uvijek dobro. Jer, ono po čemu je poznat Lilić, nikako ne bi odgovaralo Josipoviću", kaže Markulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surađivao je još od 1995. godine s Josipovićem na pisanju ZAMP-a, osnovali su Hrvatsku diskografsku udrugu i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Markulj kaže da je na neki način predvidio da će Josipović završiti na Pantovčaku.

"Prije nešto više od dvije godine poslao sam Ivi SMS da bi se mogao kandidirati za predsjednika države jer sam smatrao da ima dobar nastup, obrazovanje i mirnoću. Njemu je ta moja gesta bilo jako draga jer je htio čuti glas naroda. Jednostavno, smatrao sam da čovjeka s tim kvalitetama treba na najbolji način iskoristiti. Naša mala država nema puno tako kvalitetnih ljudi. Kad je počela njegova kandidatura za predsjednika, nisam vidio drugog boljeg kandidata od njega", izjavio je Markulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da Josipoviću ne manjka strasti, nego da je on čovjek od "nevjerojatne samodiscipline" kojega je vidio u više prilika u vrlo ljutitom stanju, no "nikada nije prešao granicu civiliziranog ophođenja". Ispričao je i kako se Josipović žalio što je nabacio dosta kilograma zbog toga što je radio noću i često posjećivao hladnjak.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo