Kerumovi odredi uklanjali nepoćudne plakate

'Ni radom ni poštenjem nego obmanama i podvalama.

15.2.2011.
0:02
VOYO logo

"Plakate protiv ponašanja Željka Keruma i Fani Horvat, te Jure Šundova stavili smo u petak ujutro, na frekventnim mjestima u središtu Splita. Plakati o Kerumu i Fani 'izdržali' su tek sat vremena, ubrzo su ih skinuli njegovi odredi, dok je plakat o Šundovu 'izdržao' sve do subote, valjda ga nisu brzo zamijetili jer je bio nedaleko od Galerije umjetnina", kaže Vjeko Santrić iz splitske artističke skupine AcroAquaBatica.

Na plakatima, uz fotografije Keruma i Fani, tako stoji natpis "Ususret Valentinovu. Ni radom ni poštenjem nego obmanama i podvalama. Pribježište za gradnju stambenih i nestambenih zgrada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teserakt je s nama toleranciju većine na još uvijek manjinska mišljenja testirao upravo preko vikenda, u kojemu je Hajduk 'zapalio' cijeli Split, pa i Dalmaciju. Naši ekscentrični prosvjednici uspjeli su tek 'zapaliti' Kerumove odrede za uklanjanje nepoćudnih plakata", kaže Santrić za Dalmacijanews.

U cijelu je akciju uključena i Diana Magdić iz Teserakta, Udruge za interdisciplinarna istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati istraživanja te udruge pokazuju da je vrijeme između postavljanja informativno/prosvjednih plakata i njihova skidanja svaki put sve kraće, tako da postavljatelji više ne stižu niti fotografirati skidatelje, što su do sada ipak uspijevali.

"Motivi skidanja uglavnom su dvojaki, i formalno i sadržajno. Jednima su toliko simpatični da ih vrlo pažljivo odljepljuju i još pažljivije odnose na uokvirivanje za neku manje javnu upotrebu. Drugima su toliko iritantni da ih bijesno trgaju i čupaju dok ih ne oderu do kosti i zatru svaku njihovu daljnju upotrebu", zaključuje Santrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102020598006 arti-201102030752006 arti-201102010592006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo