KNEBWORTH 30 GODINA KASNIJE / Knjiga o oproštaju Led Zeppelina

Image

Književnik Dave Lewis je prikupio brdo naobjavljenog materijala o zadnjim britanskim koncertima hard rock bogova.

18.6.2009.
11:15
VOYO logo

Svi koji nisu bili u prilici pogledati posljednje britanske koncerte Led Zeppelina, održane u kolovozu 1979. godine na festivalu u Knebworthu, moći će nadoknaditi propušteno listajući knjigu "Then As It Was: Led Zeppelin At Knebworth 1979 - 30 Years Gone".

Autor Dave Lewis prikupio je brdo službenih (i većinom neobjavljenih) fotografija i svjedočanstava obožavatelja te ih zapakirao u knjigu koja izlazi točno 30 godina kasnije. Dio materijala poklonio mu je i jedan od najvećih svjetskih glazbenih "frikova", dugogodišnji kolekcionar Brian Knapp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Led Zeppelin su, sve do povratničkog nastupa u Londonu 2007. godine, posljednji put svirali Britancima 4. i 11. kolovoza u sklopu višednevnog festivala u Knebworthu. Ti su koncerti u međuvremenu stekli legendarni status, što potvrđuje i nekoliko pjesama koje su s njih "prebačene" na DVD objavljen 2003. godine.

To, međutim, nije jedina obljetnica koju bogovi hard rocka slave ovih dana - prošlo je 40 godina od njihovog debitantskog albuma "Led Zeppelin" i prvog nastupa uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo