'trebao je znati' / Kontrolor u Splitu izbacio trudnicu jer 'nije imala kartu'. Nije joj priznao grešku u aplikaciji, sankcioniran je

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Htjela je, govori, svojom pričom pokazati kontroloru kako je ponašanje bilo potpuno nepotrebno i neprimjereno. Ono što ju je najviše pogodilo i razočaralo je što nitko u autobusu nije reagirao, niti se potrudio upozoriti djelatnika da radi krivu stvar

17.5.2023.
10:45
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Priča koja se dogodila još prije dva tjedna, napokon je dobila epilog u Splitu.

Za portal Slobodna Dalmacija javila se 24-godišnja trudnica koja je ispričala kako ju je kontrolor putnih karata izbacio iz autobusa, iako je imala ispravnu kartu, a on će zbog svog neprimjerenog ponašanja odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to 2. svibnja, dan nakon Međunarodnog praznika rada. Išla sam ujutro na faks linijom broj 27 iz smjera Žrnovnice kada mi je prišao kontrolor i na uvid tražio kartu. Kad sam otvorila aplikaciju, shvatila sam da je kod digitalne mjesečne karte prekrižen jer je prošao mjesec za koji je karta kupljena, ali svejedno je pravilo da 'pokazna' vrijedi do petog u idućem mjesecu", objašnjava djevojka. Njezinu su tvrdnju potvrdili i iz Promet Splita.

Image
I ZA EU I ZA RH /

Studenti bi mogli dobiti nove iksice i brojne pogodnosti. HŽ za, ZET i MZO vide probleme

Image
I ZA EU I ZA RH /

Studenti bi mogli dobiti nove iksice i brojne pogodnosti. HŽ za, ZET i MZO vide probleme

Kontroloru je pokušala objasniti da je greška u aplikaciji koja odmah po isteku mjeseca prekriži kod, a to bi kontrolor i sam trebao znati. Ponudila se i da odmah produži mjesečnu kartu iako joj vrijedi i stara. U tom trenutku zaposlenik splitskog Prometa počinje se derati na studenticu koja je samo odmah htjela ispraviti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bezobrazno mi je ispred punog autobusa rekao da će me izbaciti, što je i učinio, uz prigovaranje kako ga neće zezati neka mulica. Kad me izbacio iz autobusa, kazao je: "Ja sam ipak stariji od tebe, nemoj ti mene muljati. Vidim li te u drugom autobusu, zvat ću policiju", kaže djevojka.

Do svoje krajnje destinacije tako nije stigla, nego je izbačena na stanici na Barutani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se snašla u tom trenutku. Zbilja sam bila u šoku da se netko tako ponašao prema meni. Kad me izbacio, samo sam briznula u plač. Padala je kiša i puhao je vjetar, tako da sam morala moliti momka da izađe s posla i dođe po mene", poručuje još uvijek ljuta studentica te dodaje da je zbog istog razloga "Prometov" djelatnik i prije nje izbacio mladića iz autobusa.

Htjela je svojom pričom pokazati kontroloru kako je ponašanje bilo potpuno nepotrebno i neprimjereno. Najviše ju je pogodilo i razočaralo, govori, što nitko u autobusu nije reagirao, niti se potrudio upozoriti djelatnika da radi krivu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem da se može dogoditi loš dan, ne želim generalizirati, ali nekada kondukteri i vozači nisu cvijeće, a nedopustivo mi je takvo ponašanje. Sumnjam da bi tako pristupio momku pristupio s dva metra i 115 kila, sigurna sam da bi ga zaobišao. Što je najgore, vjerojatno me ne bi izbacio da je vidio da sam trudna, jer sam tog dana nosila širu odjeću, ali ako ćemo tako gledati, onda je tako mogao izbaciti i onkološkog bolesnika koji ne izgleda iscrpljeno od terapija. Jednostavno, ne mogu se tako ponašati prema nikome. Trebamo li sve iznova podsjećati da sam ja nečije dijete, momak kojeg je prije mene izbacio je nečije dijete", naglasila je.

Požalila se "Prometu" te dobila potvrdu da joj je karta vrijedila do petog u mjesecu, kao što je i sama rekla, a dobila je i ispriku od same tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od srca se ispričavam mladoj dami te joj želim puno sreće. Naglašavam da će kontrolor biti pozvan na razgovor zbog ovog slučaja. Imamo određenih problema s aplikacijom, ali ponašanje mora biti fino i uljudno", odgovorio je voditelj Odjela kontrole karata.

Kontrolor će zbog svega biti sankcioniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukladno pravnim aktima Društva, kontrolor putnih karata dao je svoje službeno očitovanje vezano za navedeni slučaj, te ćemo prema istome pokrenuti odgovarajuće stegovne mjere, a sve sukladno pravnim aktima našeg Društva", odgovorili su.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo