Krenu li bageri za Fani, Splićani će u prosvjed!

13.12.2011.
21:56
VOYO logo

"Pozivamo građane Splita da prate svaki korak koji se dogodi vezano uz gradnju na Marjanu. Čim se na Prvoj vodi pojavi prva ograda i prvi bager spremni smo organizirati nove, još veće prosvjede", poručila je Duška Boban u ime Inicijative za Marjan. Na taj je način reagirala na najave da će se ipak izdati građevinska dozvola za ugostiteljski objekt kojega na Prvoj vodi planira graditi nevjenčana supruga Željka Keruma, Fani Horvat.

Inicijativa je konferenciju za novinare održala ispred Banovine gdje su se istovremeno sastale sve zainteresirane strane kako bi dale svoje mišljenje o idejnom projektu arhitekte Nenada Mikulandre, piše Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenjena odluka nakon potpisivanja koalicije s HDZ-om?

Naime, tvrtka Latebra u vlasništvu F. Horvat zatražila je suglasnost na uvjete gradnje i to nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša i graditeljstva odjednom promijenilo svoj stav i izdalo mišljenje da se na Marjanu može graditi i bez donošenja Prostornog plana područja posebnih prirodnih obilježja. Drugačije je to mišljenje od onog koje je Ministarstvo dalo u veljači.

"Jedino što se u tih nekoliko mjeseci promijenilo jest sklapanje predizborne koalicije HDZ-a i HGS-a Željka Keruma. Time to prestaje biti samo pitanje Splita, Željka Keruma i Marjana, nego pitanje funkcioniranja pravne države na nacionalnoj razini. Zbog toga će Prva voda biti prvi veliki test Vlade Zorana Milanovića", izjavio je aktivist Inicijative Jurica Pavičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S izdavanjem dozvole ne slaže se ni Društvo Marjan. Prema riječima njegovog tajnika Srđana Marinića nije poznato tko je potpisao novi dokument, niti se zna kad je poslan. Stoga se očekuje da na odluku reagira i vlada u dolasku. Duška Boban je i od novog Ministarstva kulture zatražila da Marjan proglasi nepokretnim kulturnim dobrom od nacionalnog značaja i upiše ga u Registar kulturnih dobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo