MAMIĆ SE VRAĆA? / Otkriveno kada počinje proces izručenja iz BiH, sudit će mu 'iskusna sutkinja koja zna posao'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Od jučer poznato tko će biti sudac Mamiću

25.5.2019.
8:35
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Procedura za izručenje Zdravka Mamića iz BiH pokrenut će se, najvjerojatnije, u ponedjeljak, doznaje Večernji list. Rješenje o istražnom zatvoru, potvrđena druga optužnica protiv Mamića i zahtjev za izručenje bit će tada poslani sa Županijskog suda u Osijeku na adresu Ministarstva pravosuđa RH, koje će na temelju tih papira potom tražiti njegovo izručenje od nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini.

Jučer su na adrese stranaka poslani optužnica i sve nedavne odluke optužnog vijeća. Kada ih zaprimi, obrani počinje teći rok od tri dana za žalbu na istražni zatvor, no ona ne odgađa izvršenje – Vrhovni će sud o njoj odlučivati tek kada Mamić bude iza rešetaka osječkog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR PRAVOSUĐA NAJAVIO: /

Tražit ćemo izručenje Zdravka Mamića!

Image
MINISTAR PRAVOSUĐA NAJAVIO: /

Tražit ćemo izručenje Zdravka Mamića!

Sudit će mu Azra Salitrežić

Od jučer je poznato tko je sudac čiju će sudnicu napuniti Mamić, njegov sin Mario te njegov brat Zoran kao i Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić, koji su optuženi za izvlačenje 200 milijuna kuna iz Dinama. Sutkinja zadužena za gore spomenute optužene je 54-godišnja Azra Salitrežić.

Image

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako piše Večernji, Salitrežić je Županijskom je sutkinjom u Osijeku imenovana lani u lipnju, taman nekako kada je Zdravko Mamić prvi put presuđen na istome tom sudu. Radno joj je mjesto prije bilo u istoj zgradi, ali kat niže, na osječkom Općinskom sudu, kamo je kao sutkinja stigla još 1989. godine. Rođena je Osječanka, a uz njezino se ime ne vežu nikakve kontroverze ili skandali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusna sutkinja koja zna posao

Njezini kolege ocijenili su da je Salitrežić odlična, kvalitetna i iskusna sutkinja koja zna svoj posao. Suđenje braći Mamić bit će joj dosad najveći izazov u karijeri zato što je riječ je o kompleksnom i ogromnom predmetu za čije je spise, doznaje Večernji, oslobođena cijela jedna sudnica na drugome katu osječke palače pravde – i popunjena je. Sutkinja ima rok od dva mjeseca da zakaže pripremno ročište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo