predsjednikovo stajalište / Milanović javno predlaže od koje bismo države trebali uzeti avione: 'Darovali su nam puno opreme...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Milanović dvojbenim smatra imenovanje u povjerenstvo ravnatelja SOA-e i voditelja Nacionalnog stožera

10.9.2020.
16:13
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović  je u četvrtak pred novinarima u zagrebačkom hotelu Westin, gdje je nazočio predstavljanju knjige "Branko Roglić - autobiografija", govorio o nizu tema, među ostalim i nabavci borbenih aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Neće opstruirati

Odmah je jasno naglasio da neće opstruirati rad Povjerenstva za nabavu borbenih zrakoplova, iako nitko iz njegovog ureda neće sudjelovati u radu Povjerenstva, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 ''Ne moram donijeti odluku o tome. Znate da nikad ne bježim od odgovornosti. Da sam premijer vjerojatno bih bio na čelu Povjerenstva za nabavu borbenih zrakoplova. Da budemo načisto, predsjednika se pita za mišljenje. Ta će tema doći pred VNS i donijet će se odluka. A da dajem mišljenje o svojoj odluci - to je sukob interesa. To vrijedi i za neke ljude koji su u povjerenstvo imenovani odlukom Vlade'', izjavio je predsjednik Milanović koji dvojbenim smatra imenovanje u povjerenstvo ravnatelja SOA-e i voditelja Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Dodao je kako Hrvatska ne smije biti "slučajna država". Naglasio je kako je ta njegova izjava više puta zloupotrebljavana i da su avioni Hrvatskoj zaista potrebni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
moćni strojevi /

RTL analizira kakve je ponude za kupnju 12 borbenih aviona Vlada dobila, stručnjaci se pitaju: Koliko Hrvatska može potrošiti?

Image
moćni strojevi /

RTL analizira kakve je ponude za kupnju 12 borbenih aviona Vlada dobila, stručnjaci se pitaju: Koliko Hrvatska može potrošiti?

Prvi izbor su američki avioni

''Načelno, obzirom da se ne radi o gumenim bombonima nego o jako skupim sustavima, prvi bi izbor trebali biti američki avioni. To potpuno otvoreno govorim. Za to je niz razloga darovali su nam puno opreme, daruju to i dalje. Ja to mogu javno reći jer ne sudjelujem u nabavi'', izjavio je Milanović.

''Međutim, bitno je i pitanje cijene i što se za tu cijenu dobije'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je još jednom naglasio:

''Ako smo odlučili nabaviti 12 borbenih zrakoplova onda ih hajmo nabaviti. Onda trebamo nabaviti 12 novih zrakoplova ili minimalno rabljenih, a ne korištenih, na primjer, u Siriji'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo