MINISTARSTVO ĆE PONIŠTITI BIZARNI 'NAJBRŽI PRST': / Natječaj od 35 sekundi neće proći, ministar priznao da su napravili glupost

Image
Foto: n1 screenshot

Ministar gospodarstva Horvat kazao je kako će najvjerojatnije poništiti natječaj koji je trajao 35 sekundi

30.8.2018.
10:57
n1 screenshot
VOYO logo

Minitarstvo regionalnog razoja najvjerojatnije će poništiti bizaran natječaj koji je u srijedu bio otvoren samo 35 sekundi, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade, javlja N1.

Naime, natječaj "'Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT", funkcionirao je na principu "najbržeg prsta", pa su tako automatski odbijeni oni koji su se prijavili samo pola minute kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom današnjeg dana ćemo razmotriti situaciju. Najverojatnije ćemo taj natječaj poništiti, staviti na raspolaganje više novca i ponovno raspisati natječaj. Nama je interes da svi koji uđu u proces aplikacije, a zadovoljili su kriterije dobiju novac i povećaju konkurentnost hrvatskih malih i srednjih poduzetnika", rekao je Horvat.

Image
PODUZETNICI ZAPREPAŠTENI: /

Jučer se u 11 sati i 35 sekundi dogodila neopisiva sramota: 'Toga nema ni u seoskim zadrugama'

Image
PODUZETNICI ZAPREPAŠTENI: /

Jučer se u 11 sati i 35 sekundi dogodila neopisiva sramota: 'Toga nema ni u seoskim zadrugama'

Kao u seoskoj zadruzi

Kazao je kako je došlo do ovoga jer je interes bio znatno veći nego alokacija sredstava kojom ga oni mogu popratiti." Od ovih projekata koji su pristigli, a njih je dvostruko više od alokacije, kvaliteta će biti ključni faktor. Mi ćemo za ovaj natječaj pripremiti dovoljno novca da sve aplikacije koje će se podnijeti, budu i usvojene", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da se do sada nije gledala brzina nego kvaliteta, a na pitanje ograđuje li se od izjava ministrice Gabrijele Žalac, rekao je: "To će vam objasniti ministrica, ona je moja kolegica, surađujem s njom i identifikacija potreba hrvatskog gospodarstva je napravljena na ovakav način. Jesmo li mogli drugačije, mogli smo, sada znamo koliki je interes i pripremit ćemo se."

Poduzetnici su jučer bili zgroženi ovakvim načinom dodjele sredstava, te su upozoravali kako se metodom najbržeg prsta dodjeljuju sredstava. Jedan je poduzetnik tako primijetio kako se ovakvi principi na natječajima ne provode "ni po seoskim zadrugama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo