PANIKA UOČI OSCARA / 'Muškarci koji mrze žene' oduševili scenariste

Image
Foto: moviespad.com

Filmovi "Muškarci koji mrze žene", "Tajni život kućnih pomoćnica" i "Djeveruše" na popisu su filmova nominiranih za nagrade Američkoga društva filmskih i televizijskih scenarista.

6.1.2012.
8:41
moviespad.com
VOYO logo

Među filmovima nominiranim za jednu od nagrada koje se dodjeljuju uoči dodjele Oscara, našli su se i "Nasljednici"Georgea Clooneya i "Ponoć u Parizu"Woodyja Allena.

Ipak, mogući kandidat za Oscara, francuski crno-bijeli nijemi film "Umjetnik" (L'Artiste), nije ušao u uži izbor scenarista, baš kao ni "Put rata"Stevena Spielberga, "Tjedan dana s Marylin" (My Week with Marilyn) i film o Margaret Thatcher "Željezna Lady" s Maryl Streep u glavnoj ulozi.

Komedija "50/50" i film "Young Adult" nominirani su za najbolji originalni scenarij, kao i drama "Win Win" o školskom treneru hrvanja s Paulom Giamattijem u glavnoj ulozi.

Za najbolji adaptirani, odnosno originalni scenarij nominirani su filmovi Martina Scorsesea"Hugo" snimljen u 3D tehnici i film Brada Pitta "Igra pobjednika" s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Društvo scenarista objavilo je i nominacije za najbolji scenarij dokumentarnog filma. Na popisu su se tako našli filmovi "Senna" o životu brazilskoga vozača Formule 1 Ayrtona Senne i "Pina", film Wima Wendersa o plesačici Pini Bausch te čileanski film "Nostalgija za svjetlošću".

Nagrade društva scenarista bit će uručene na svečanosti u New Yorku i Los Angelesu 19. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo