diskretna isprika židovima / Nakon 'Pobješnjelog Maxa' stiže 'Pobješnjeli Makabejac'?

Image

'Pobješnjeli Max' opet se prima režiserske palice i opet snima povijesni spektakl. Bog, krv i narodni heroji nisu izostali.

10.9.2011.
15:40
VOYO logo

Nakon što se posljednjih godina razvlačio po medijima zlostavljenjem bivše supruge i antisemitskom izjavama, Mel Gibson najavio je kako će producirati pro-židovski film o njihovom najvećem heroju Judi Makabejcu, koji je digao ustanak protiv seleukidske vlasti i oslobodio Jeruzalem. U znak pobjede nad tadašnjom Judejom Židovi slave blagdan Hanuku.

Religijska tematika nije strana Gibsonu. Nakon što je 'Pasjom' 2004. godine izazvao bure u javnosti i naljuto židovsku zajednicu, novi projekt mnogi vide kao način glumčeva iskupljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će se teško zaboraviti antisemitski ispadi pijanog 'pobješnjelog Mela', on naglašava kako već dugo želi snimiti ovakav film.

Zajedno s Melom na filmu bi trebao raditi kontroverzni scenarist Joe Eszterhasa, poznat po scenarijima za filmove 'Showgirls' i 'Sirove strasti'. Osim toga, Eszterhasa je poznat i po preobraćenju na kršćanstvo nakon preboljenog raka i interesu za antisemitsku i židovsku tematiku.

Film dvojice vjernika još nema naslov, no internetom već kruže šale kako se novo ostvarenje Gibsona treba zvati 'Pobješnjeli Makabejac'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo