Nećete gledati: Zločin u privatizaciji ne zastarijeva

Svi oni koji su ovog ponedjeljka željeli pogledati Latinicu, emisiju 'Zločin u privatizaciji nikad ne zastarijeva!', sigurno su ostali šokirani kad su na HRT1 vidjeli film 'Prezimiti u Riju'.

6.12.2010.
22:46
VOYO logo

Prošli tjedan emisija Latinice je skinuta zbog reprize dokumentarca o Vukovaru, a v.d. direktorica programa HTV-a Hloverka Novak Srzić je tada objasnila da su je branitelji i gledatelji molili da povodom obljetnice pada Vukovara repriziraju navedeni dokumentarac.

No, emisija je skinuta s programa i ovog ponedjeljka, a informaciju o ukidanju emisije objavio je sam Denis Latin na svom Facebook profilu, piše Nacional.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenoj internetskoj stranici HTV-a postavljena je pak obavijest u kojoj se neprikazivanje Latinice obrazlaže reakcijom odvjetničkog društva Miljević, i to u ime Jadran filma.

"Hrvatska televizija obavještava gledateljstvo da nam se odvjetničko društvo Miljević i partneri obratilo u ime njihove stranke Jadran filma te nas upozorilo da bi se objava večerašnje Latinice koja se zove "Zločini privatizacije ne zastarijevaju" mogla shvatiti kao pokušaj nanošenja teške štete Jadran filmu i pokušaj difamacije Jadran filma da bi ga se onemogućilo u završetku započetih poslova. Jadran film u ovom trenutku ugovara i završava nekoliko velikih ugovora, na kojima upravo radi, te smatra da bi ovo bila javna haranga koja bi mogla izravno ugroziti ili odgoditi te poslove i dovesti u pitanje stotine ljudi čije egzistencije o tome ovise", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje se parafraziraju navodi odvjetničkog društva Miljević prema kojima bi "objavljivanjem ovakve emisije za Jadran film i Vinka Grubišića nastupila šteta velikih razmjera, a došlo bi i do teške povrede prava", pa je HRT zbog navedenog odustao od prikazivanja sporne emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo