STIGLO NEVRIJEME I IZAZVALO VELIKI KAOS: / Grom udario u kuću u Zagrebu i izazvao požar, jedna osoba ozlijeđena

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filić
22.6.2019.
17:20
PIXSELL, Borna Filić
VOYO logo

Kao što su najavljivali prognostičari, nevrijeme je stiglo u Hrvatsku, a prvo na udaru našlo se Zagorje. Kako javlja portal Zagorje.com, Tuča je nešto prije 15 sati padala u Kumrovcu, na tuheljskom području, Gornjem Jesenju, Dukovcu, Gregurovcu, Kostelu, nekim dijelovima Lobora, Starom Golubovcu, Krapini, Mihovljanu, Desiniću...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme u Krapini mnoge je podsjetilo na snježnu mećavu.

Nevrijeme i u Zagrebu

Zbog nevremena i jake kiše, u Zagrebu u subotu popodne i navečer vatrogasci su morali intervenirati na više od 30 lokacija, a bili su i u naselju Retkovec gdje je jedna osoba ozlijeđena i pružena joj je hitna medicinska pomoć nakon što je, uslijed udara groma, izbio požar na krovištu kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vatrogasnog operativnog centra zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe izvijestili su da je između 15 i 19 sati bilo više vatrogasnih intervencija zbog nevremena na širem zagrebačkom području.

Zagrebačka javna vatrogasna postrojba bila na 14 intervencija, a dobrovoljna vatrogasna društva intervenirala su 20 puta i to zbog uklanjanja srušenih stabala i ispumpavanja podruma. Na području Susedgrada, u blizini adrese Žlebec 15, vatrogasci i djelatnici HEP-a sanirali su oštećeni naponski kabel, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisak pod vodom

U Sisku i okolici pljusak popraćen tučom počeo je padati oko 16.30 sati. Jedna žena kazala je kako joj je u roku deset minuta poplavljeno cijelo dvorište. ''Voda je počela ulaziti u kuću ispod vrata, pa smo uz vrata stavili ručnike. Okolna dvorišta također su pod vodom. Tuča je natukla parkirane automobile'', kaže stanovnica sisačkog naselja Galdovo.

Pod vodom je i centar Siska, a auti jedva voze, pričaju stanovnici. Stanovnica sisačkog kvarta Zelenjak kaže da je joj je dvorište potpuno poplavljeno – iz oluka je špricala voda na sve strane i tuča je potukla sve voćke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

22.06.2019., Zagreb - Oko 16 sati Zagreb je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom. F: Marko Lukunić/PIXSELL

Pogledajte galeriju:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stiglo najavljeno olujno nevrijeme: Obilna kiša i jaka grmljavina zahvatile i Zagreb

Image

Stiglo najavljeno olujno nevrijeme: Obilna kiša i jaka grmljavina zahvatile i Zagreb

Podsjetimo, za subotu je izdano narančasto upozorenje za područje središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku kao upozorenje na jaka nevremena uz mogućnost tuče.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući su iznimno izraženi grmljavinski pljuskovi

ESTOFEX, europski servis za prognoziranje oluja najavio je mnogobrojne opasnosti za dijelove Hrvatske.

"Najviša razina 3 izdana je za dijelove Hrvatske, i to većinom unutrašnjost Hrvatske, ponajprije sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku te dio Slavonije; postoji mogućnost iznimno krupne tuče i nalete olujnog vjetra. Također mogući su iznimo izraženi grmljavinski pljuskovi. Razina 1 i razina 2 izdane su za područje sjevera Italije, jugoistočne Austrije, Slovenije, Mađarske, dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske i Bugarske; uglavnom za mogućnost tuče, lokalno izražene grmljavinske pljuskove te mogućnost naleta olujnog vjetra", piše na Facebook stranici HR Vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lovci na oluje, spremite se, moglo bi biti dobrog ulova danas! Lovci na leteće tegle sa cvijećem, crijepove i suncobrane, vi se isto spremite", objavila je na Twitteru meteorologinja RTL-aDunja Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje: Isključite telefonske i struje kabele iz utičnice

Hrvatski Telekom je svojim korisnicima SMS-om poslao poruku sljedećeg sadržaja: "Danas se po najavi DHMZ-a očekuju jaka grmljavinska nevremena na području Karlovačke županije, Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske te Primorsko-goranske županije. Ukoliko vaše područje bude zahvaćeno nevremenom, isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice i time zaštitite svoju telekomunikacijsku i elektroničku opremu."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo