U ČAST 20. ROĐENDANA / Okuplja se i Pavement

Image

Kultni lo-fi Amerikanci sljedeći su na sad već zaista predugoj listi glazbenih povratnika.

13.1.2009.
16:21
VOYO logo

Rastućem valu reuniona po svemu sudeći pridružit će se i lo-fi  velikani Pavement. Gtarist Scott Kannberg potvrdio je pregovore unutar benda te istaknuo kako je ovo idealan trenutak za comeback.

"Ove godine slavimo 20. rođendan i sve nas pomalo pere nostalgija. Bilo bi zanimljivo opet svaku večer svirati stare pjesme, a članovi grupe već se dugo nisu ovako  dobro slagali", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveliko ih vrbuju organizatori Coachelle, festivala poznatog po povratničkim koncertima nekoć velikih bendova, no Kannberg sumnja da će to biti izvedivo. Naime, popularna kalifornijska rock'n'roll veselica održava se sredinom travnja, a Pavement još nije ni počeo sa probama.

Raspali su se 1999. godine nakon izlaska albuma "Terror Twilight" iz razloga koji nikad nisu do kraja razjašnjeni. Scott i njegov skladateljski partner, pjevač i gitarist Stephen Malkmus, posvetili su se relativno uspješnim samostalnim karijerama. Prva dva albuma Pavementa, "Slanted & Enchanted" i "Crooked Rain, Crooked Rain", redovno su uvrštavani među najbolja izdanja devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo