Kampanja u znaku korone / Oporba Plenkovića želi poslati u samoizolaciju, on se ne da: 'Očito ne vrijede ista pravila za sve'

Premijer je bio u kontaktu sa zaraženim Novakom Đokovićem

25.6.2020.
7:00
VOYO logo

Treba li Andrej Plenković u samoizolaciju, i danas je top tema kampanje. Čak je i ugledna svjetska agencija Reuters objavila tekst s naslovom "hrvatski premijer odbija se samoizolirati nakon kratkog susreta s Đokovićem".

Predsjednik HDZ-a tvrdi da to neće štetiti Hrvatskoj jer su to su neistine i dodaje da preporuke nadriliječnika iz oporbe sigurno neće slijediti. Detalje ima Petar Panjkota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jutra na terenu, malo u ulozi predsjednika stranke, malo tehničkog premijera. 

Andrej Plenković zakopan je u stavu u kojem ga podržava i Zavod za javno zdravstvo da je s pozitivnim Novakom Đokovićem bio kraće od 15 minuta, uz kontakt samo ramenom i gornjim dijelom dlana te da zato ne treba u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je bio takav kontakt koji bi se kvalificirao kao bliski kontakt, onda bih sigurno slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes da stavljaju u eter ono što vi mene sada pitate", rekao je Andrej Plenković.

Za oporbu dvojbe nema, premijer je odmah morao u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Rezultati ankete su jasni /

Treba li Plenković u izolaciju? Politički analitičar za RTL.hr kaže: 'Ako to napravi, gubi izbore'

Image
Rezultati ankete su jasni /

Treba li Plenković u izolaciju? Politički analitičar za RTL.hr kaže: 'Ako to napravi, gubi izbore'

"Očito je da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika Vlade i članove HDZ-a. Prema tome, to je ta nepravda koju građani vide i osjećaju", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Kampanja u znaku koronavirusa

"Gospodin Plenković, koji je očito bio u kontaktu, on šalje, za razliku od nas, poruku ja se neću pridržavati. To je njegova sloboda, neka građani sami procijene tko je u pravu", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Demokrati čak pozivaju predsjednika da proglasi izvanredno stanje i opozove izbore, članovi Živog zida izveli su performans pred središnjicom HDZ-a, zapečativši ulaz u stranku.

"Po svemu što vidimo danas, čini se da ne vrijede ista pravila za sve, ili postoji mogućnost da je Andrej Plenković i sam svjestan da je ova pandemija zapravo isforsirana", rekao je kandidat Živog zida Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela kampanja HDZ-a, kaže predsjednik stranke, već je prilagođena okolnostima pandemije, dok s druge strane poručuje da ni članovi oporbe nisu "bez kontakta".

"Za razliku od toga da propitujete mene, bilo bi dobro da malo više govorite o tome koliko se grle i rukuju čelnici oporbe kad obilaze Hrvatsku. To treba biti tema. Svi koji me prate znaju da pazim. Nije isto taknete li nekoga na desetinku sekunde po ramenu, ne skače virus s ramena", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba zato skače i dalje.

"Ljudi nemojte nasjedati na njihove spinove, izađite na izbore i ne dajte da nas virus zarobi na još četiri godine", rekao je kandidat Restart koalicije Rajko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalo je još 11 dana kampanje koja će, kako sada stvari stoje, ostati u znaku koronavirusa.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo