kandidat za gradonačelnika / Pauletić: 'Split zaslužuje viziju, zaslužuje poštenje! Ne može gradska politika biti opasnija niti teža od Himalaje i Antarktike'

Image

'Svašta mi mogu reći, da sam ponekad bahat, da znam biti bezobrazan i da u svojim knjigama i u facebook objavama znam i psovati, ali nitko mi ne može odreći poštenje'

10.2.2017.
12:40
VOYO logo

Mostov kandidat za gradonačelnika, Robert Pauletić, otkrio je u intervjuu za Splitski dnevnik svoju viziju Splita, planove i poteze u slučaju da pobijedi na izborima.

Koji su Vaši prioriteti za grad Split?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo, smanjenje broja ljudi u Gradskoj upravi, te efikasniji i bolji rad. Stop uhljebima! Danas poduzetnik može doslovce umrijeti od starosti dok se riješi neki njegov problem ili zahtjev. Tako više ne smije biti. Nastave li se procesi uhljebljivanja i bujanja neefikasne birokracije, sve će propasti. Moj cilj je prekinuti beznađe, sve to dobro prodrmati i popraviti. Prvi su mi i najvažniji Splićani, i to najviše mladi ljudi. Cilj mi je da naša mladost ostane u Splitu, da mladi ne odlaze po Europi. Tako gubimo najbolje što imamo: obrazovane momke i djevojke. Bez njih nam nema budućnosti. Moramo promovirati IT tehnologije, izgraditi tehnološki park, biti u stalnom kontaktu sa studentskom populacijom, zajedno s njima pronalaziti ideje i rješenja, da mladima bude privlačno ostati živjeti i raditi u Splitu.

Drugo, želim pomoći tzv. istočnim kvartovima, uljepšati ih, poboljšati im prometnu infrastrukturu, dati im na važnosti. To su Brda, Dragovode, Mejaši, Neslanovac, Kila, Kamen, Šine itd, ali i mjesta koja potpadaju pod grad Split kao što su Stobreč, Korešnica, Žrnovnica. Njima svašta obećavaju, a na kraju ih uvijek zaborave. Ne smije biti tako!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, moraju se riješiti problemi prometnih čepova i parkinga u gradu, već sam govorio o idejama kako to provesti uz što manje troškove i što veći efekt. Treba urediti i nastaviti Vukovarsku ulicu, skroz do TTTS-a. I nekoliko brzih, telegrafskih točaka. Hitno riješiti Karepovac! Nulta tolerancija za gradnju na Marjanu! Novi GUP, dosta je točkastog! Žnjanski plato: rušenje da, ali tek kad se donese Urbanistički plan uređenja, da se područje odmah nakon toga uredi kako treba. Ne možemo dopustiti bagere, cijevi i žice usred sezone. Kad sam već kod ugostitelja, nastojao bih im olakšati život, “ubili” su ih s PDV-om od 25 posto, pa ću im smanjiti lokalna davanja, primjerice porez na potrošnju, i to za trećinu. I braniteljskoj populaciji ću nastojati izići ususret. Osobama s invaliditetom također, o njima desetljećima nitko ne brine. To su samo neki od elemenata iz programa koji ću predstavljati točku po točku.

Idete sa sloganom “Čovik od svita”. Što to od “svita” želite donijeti u Split?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim od “svita” donijeti sve ono što je dobro i pozitivno. Mi nažalost imamo običaj da iz svijeta uzimamo sve ono što je najgore, a vlastite dobre stvari, običaje i kulturu, često odbacujemo i zanemarujemo.

Split je svjetski baš po onome po čemu je splitski, dalmatinski i hrvatski. Ali zašto ne iz svijeta uzeti ono lijepo i moderno, što će dodatno uljepšati grad? Imam viziju za Zapadnu obalu s nizom hotela, možda i kongresnim centrom, viziju o kojoj sam već više puta govorio. Turizam je ipak naš kotač zamašnjak i u idućim godinama mora nam direktno i indirektno donijeti na tisuće novih radnih mjesta. Zašto to ne bismo proveli, da imamo Zapadnu obalu koja se po ljepoti može mjeriti sa šetalištima elitnih sredozemnih odredišta, poput onih na Azurnoj obali ili Napuljskoj rivijeri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što upravo Vas čini najboljim odabirom za Split u odnosu na druge kandidate?

Split zaslužuje viziju, zaslužuje poštenje. Prvo, sve ovo radim iz velike ljubavi za svoj grad. Tako nešto se ne može dokazati riječima, političarskim izjavama, nego svojim životnim putem. Cijelog života dokazujem ljubav prema Splitu. Neka se samo usporedi ono što sam ja dao Splitu i Splićanima, te ovo što pričaju protukandidati. Imam puno više znanja od njih, to sam i dokazao. Hrabriji sam i odlučniji od svakog političara, u životu mi nije bio problem otputiti se na daleka, ledena i opasna mjesta, i svaki put bih stigao tamo gdje sam i htio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može gradska politika biti opasnija niti teža od Himalaje i Antarktike! Naposljetku: nikad nikom nisam uzeo ni kunu, a često sam u životu svoju zaradu dijelio onima kojima je bilo najpotrebnije, primjerice djeci bez roditelja. Svašta mi mogu reći, da sam ponekad bahat, da znam biti bezobrazan i da u svojim knjigama i u facebook objavama znam i psovati, ali nitko mi ne može odreći poštenje. Na ovim izborima birat će se, dakle, između moje ljubavi, znanja, hrabrosti i poštenja te, s druge strane, onoga što prosječni splitski političari najčešće nude, a to je puno praznih priča.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo