UŠLA U LEGENDU / PJ Harvey napravila ono što nikome nije uspjelo

Image

Legendarna britanska glazbenica PJ Harvey upisala se u glazbenu povijest zlatnim slovima. Po drugi put je postala vlasnicom Mercury Music Prize.

7.9.2011.
10:00
VOYO logo

Glazbenica, kompozitorica i povremena umjetnica PJ Harvey u utorak navečer postala je prva umjetnica koja je dva puta osvojila prestižnu glazbenu nagradu Mercury Music Prize.

Nakon što je prije deset godina osvojila ovu nagradu za album 'Stories from the City, Stories from the Sea', ovaj put je trijumfirala albumom 'Let England Shake'.

"Zaista je lijepo biti ovdje. Prije svega jer posljednji put kada sam osvojila nagradu bila sam u Washingtonu gledala kako gori Pentagon iz svoje hotelske sobe", prisjetila se PJ trenutka prije deset godina kada se ceremonija dodjele nagrada održavala na dan kada su srušeni blizanci u New Yorku.

Osim multi instrumentalne glazbenice, u utorak na dodjeli koja se održala u londonskom Grosvenor House Hotelu nastupili su i ostali nominirani - Ghostpoet, Elbow, Tinie Tempah, James Blake, Anna Calvi, Everything Everything, Gwilym Simcock, Metronomy, Katy B i King Creosote & John Hopkins.

Iako je nova pjevačka senzacija Adele također bila nominirana, ona nije nastupila zbog zdravstvenih razloga.

Mercury Music Prize, koja se sada iz sponzorskih razloga zove Barclaycard Mercury, glazbena je nagrada koja se dodjeljuje najboljem albumu na području Velike Britanije i Irske jednom godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo