nisu jedini prevareni / Platili 6420 eura za vilu na Hvaru, a dočekalo ih gradilište: 'Jedino što mogu je sjesti i plakati'

Image
Foto: Twitter

Javio se i pravi vlasnik vile. Ona postoji, ali je na - Braču

21.8.2019.
8:13
Twitter
VOYO logo

Mladi Francuzi koji su htjeli iznajmiti vilu na Hvaru preko Booking.coma za što su platili 6420 eura, da bi na licu mjesta shvatili da su "iznajmili" gradilište, nisu jedini koji su prevareni na ovakav način. 

Vila za koju su francuski turisti mislili da je na Hvaru postoji, ali na Braču i zove se drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je ukrao fotografije moje vile, kreirao lažni oglas i stavio hvarsku adresu. Čitali smo o prevarama na internetu, ali ništa slično nismo doživjeli", rekao je šokirani vlasnik vile na Braču za 24 sata.

No, što su zapravo turisti mogli napraviti? Nažalost, ništa, pojašnjavaju u Hrvatskoj udruzi za zaštitu potrošača (HUZP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što mogu je sjesti i plakati. Definitivno se radi o prevari, tu nema sumnje, no ako im je ponuđen povrat novca, zapravo se nema što prijaviti. Osim što je Booking.com strana kompanija i situacija je stoga puno kompliciranija, ovdje je i riječ o stranim turistima koji ne znaju kako reagirati u nepoznatoj državi pa ih je još lakše prevariti, što onda ljudi, naravno, i iskorištavaju. Pomoć mogu jedino potražiti od Booking.coma, što su na kraju krajeva i napravili. Na policiji nemaju što tražiti, a mogu vam garantirati da Turistička inspekcija zasigurno neće djelovati u potrebnom roku", pojasnio je za Jutarnji list Tomislav Lončar, tajnik u HUZP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kako tvrde u Državnom inspektoratu, na njima niti nije da djeluju.

"Ako se dogodi opisana situacija, a koja se odnosi na rezervaciju smještaja putem platforme Booking.com, potrebno je obratiti se samom Bookingu.comu ili Europskom potrošačkom centru Hrvatska koji djeluje unutar Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i dio je globalne mreže ECC-Net, a koji daje savjete i osigurava informacije o prekograničnoj kupovini, kao što i pomaže potrošačima u suradnji s drugim europskim potrošačkim centrima u rješavanju prekograničnih pritužbi i sporova. Budući da navedena situacija zasigurno ima elemente prevare, moguće je obratiti se i Ministarstvu unutarnjih poslova", naveli su u Inspektoratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj je šokirao i razočarao mlade Francuze koji su planirali provesti ljeto na Hvaru, no čini se da će sve ipak koliko-toliko dobro završiti jer će ga ipak provesti u Hrvatskoj: naime, kako pišu 24 sata, uspjeli su pronaći vilu, koja zapravo postoji, u Krilu Jesenice, a i Booking.com im je obećao vratiti novac.  

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo