'NIJE DRŽAO PIŠTOLJ' / Policija o muškarcu koji je zbog majčine smrti prijetio Hitnoj: 'Hitna zbog specifičnosti nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon'

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Muškarac je, zbog majke koja je bila u teškom stanju, pozvao hitnu pomoć, a djelatnicima hitne navodno prijetio smrću

27.4.2023.
18:33
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

O muškarcu koji je u Zagrebu u četvrtak rano ujutro prijetio djelatnicima Hitne pomoći oglasila se i policija.

"Policijski službenici postupali su temeljem dojave u 4.45 sati da djelatnici Hitne medicinske pomoći u kući na području Sesveta, u Kašini, reanimiraju 78-godišnjakinju te da im njezin sin prijeti. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici zajedno s kolegama iz Jedinice specijalne i interventne policije zbog početne informacije jednog od članova ekipe Hitne medicinske pomoći koji je naveo kako član obitelj drži nešto crno u rukama za što misli da je oružje. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 51-godišnji sin žene kojoj su djelatnici pružali hitnu medicinsku pomoć njima uputio verbalne prijetnje te da je u rukama držao svoju torbicu, a ne oružje", navela je PU zagrebačka u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesna specifičnosti samog događaja, ekipa Hitne medicinske pomoći nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon protiv njega u smislu izrečenih verbalnih prijetnji. U konačnici, 51-godišnjak zakonito posjeduje vatreno oružje za koje je provjerama na njegovoj adresi potvrđeno da ga uredno drži zaključano u metalnom ormaru. Preventivno, oduzeto mu je navedeno legalno oružje temeljem članka 49. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će protiv njega biti pokrenut upravni postupak", dodaju iz policije.

Podsjetimo, muškarac je oko 4:30 ujutro u Kašini na periferiji Zagreba, zbog majke koja je bila u teškom stanju, pozvao hitnu pomoć, a djelatnicima hitne navodno prijetio smrću jer su došli kada je njegova majka preminula. Hitnu je nazvao rekavši da ju boli u prsima i da otežano diše, a od njegova poziva do dolaska ekipe prošlo je oko 40 minuta, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo