BOOKER T SNIMA NOVI ALBUM / Povratak soul prvoborca

Image

Tvorac besmrtnih "Green Onions" završava prvi novi materijal nakon puna dva desetljeća.

23.1.2009.
10:46
VOYO logo

Jedan od izumitelja soula Booker T objavljuje novi album nakon diskografske stanke koja je trajala više od  dva desetljeća.                     

"Potato Hole" ima i vrlo zanimljivog suradnika - gitaru na devet od deset pjesama odsvirao je Bookerov suvremenik, sveprisutni i hiperproduktivni Neil Young. Time mu vraća uslugu jer su početkom devedesetih njegovi MGs pratili neuništivog rokera na nekoliko turneja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album donosi i tri zaista neočekivane obrade: Outkastovu "Hey Ya", "Get Behind The Mule" Toma Waitsa i "Space City" alter rock skupine Drive By Truckers. "Potato Hole" izlazi 20. travnja, nakon čega će nekadašnji lider slavnih MGs odsvirati i (zasad samo) nekoliko povratničkih koncerata.

Podsjetimo,  Booker T and the MGs bili su jedan od najranijih i najuspješnijih izvođača legendarne Stax etikete, a svoj ugled prvenstveno duguju epohalnom prvijencu "Green Onions" i klasičnoj naslovnoj pjesmi. Raspali su se 1971. godine, nakon čega su se povremeno okupljali i u narednim desetljećima. Na tridesetu godišnjicu osnutka, 1992., uvršteni su u Rock'n'Roll Hall Of Fame.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo