POLITIČARI VOLE NOGOMET / Premijer Plenković sutra putuje u Moskvu bodriti Vatrene: 'Nadam se pobjedi, to je povijesni dan'

Dok se Plenković zagrijava u Londonu, iz Vlade otkrivaju kako za sad u Moskvu idu i ministri Marko Pavić i Zdravko Marić

10.7.2018.
18:40
VOYO logo

Prvi čovjek Hrvatske sutra će biti - potpredsjednik Sabora Željko Rainer. Naime, cijeli je državni vrh izvan zemlje. 

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Jandroković komercijalnim letom o svom trošku putuju na polufinalnu utakmicu Hrvatska - Engleska, dok je predsjednica službeno u Briselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vladin avion pretijesan za sve zainteresirane? Tko od dužnosnika ide na polufinale u Moskvu

Andrej Plenković u Moskvu stiže nakon summita u Londonu gdje je već razmijenio dres s britanskom premijerkom Theresom May. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako se veselim i mislim da je to povijesni dan, repriza onog velikog iskustva i polufinala iz 1998. Ja se samo nadam, sada s pobjedom. Što se tiče Hrvatske tada je s Francuskom bilo 1:2. Ovaj put je s Engleskom. To su trenuci koji se generacijama pamte", kazao je premijer.

Dok se Plenković  zagrijava u Londonu, iz Vlade otkrivaju  kako za sad u Moskvu idu i ministri Marko Pavić i Zdravko Marić. Predsjednik Sabora je siguran, on svakako ide. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo bodriti Vatrene, vjerujemo u još jedan sjajan rezultat i pobjedu...Ništa neće biti zatajno, sve ćete znati, sve troškove...", kazao je Jandroković i potvrdio da u Moskvu ide zajedno s premijerom,

Putuju komercijalnim letom kao i predsjednica, a sve će, tvrde, platiti sami.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan nastavlja li se onda vatreno navijanje u svečanoj loži, nakon što je predsjednica postala hit na društvenim mrežama, Jandroković kaže:

"Neću si sašiti ikakvo crveno odijelo bit ću u ovakvom odijelu, ako bude moguće stavit ću si neki šal, dres vidjet ćemo", kaže šef Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Žarko Puhovski za RTL Direkt: 'Plenković je defanzivac, on je kao Vida koji skuplja lopte i baca ih u out

Nije htio otkriti ni hoće li navratiti u svlačionicu. A tamo sigurno neće 
predsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj put ne idem, nadam se da ću ići na finale. Planirao sam ići, moram reći, ali s obzirom na obveze koje sutra imam, neću ići na utakmicu", rekao je Branko Bačić.

Netko mora i ostati, jer tko će sutra vladati Hrvatskom. Neuobičajeno, državni vrh- tri najmoćnija dužnosnika izvan su zemlje. Plenković i Jandroković u Rusiji, a predsjednica u Briselu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo