ŽIVOT S MONSTRUMOM / Premijera filma o Nataschi Kampusch

Image
Foto: theobserver.ca

Film "3096 dana" redateljice Sherry Hormann, ekranizacija kalvarije Natasche Kampusch, otete u dobi od 10 godina i zlostavljane osam godina u podrumu blizu Beča, prikazan je jučer u glavnom gradu Austrije.

26.2.2013.
12:59
theobserver.ca
VOYO logo

"Prepoznala sam se u filmu", izjavila je nedavno 25-godišnja Natascha Kampusch za njemački dnevnik Bild. "No, stvarnost je bila puno gora. Ne možete je prikazati u filmu, to ne bi trebao biti horor film", kazala je ona.

Film realistično prikazuje okrutno zlostavljanje djevojčice koju tumači Amelia Pidgeon, potom djevojke koju glumi sjevernoirska glumica Antonia Campbell-Hughes. Njezina otmičara Wolfganga Priklopila briljantno utjelovljuje danski glumac Thure Lindhardt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonia Campbell-Hughes izgubila je toliko kilograma za ulogu da izgleda gotovo kao kostur. "Glumeći istiniti događaj znate da morate pružiti puno više. Od početka je dogovoreno da ću patiti koliko i ona", kazala je britanska glumica za londonski dnevnik Evening Star.

Nataschu Kampusch oteta je na putu do škole 2. ožujka 1998. godine. Priklopil, u trenutku otmice nezaposleni 35-godišnjak, zlostavljao ju je u podrumskom prostoru manjem od šest četvornih metara u svojem domu u Strasshofu, blizu Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala je zatočena 3096 dana, odakle naziv filma. Uspjela je pobjeći 28. kolovoza 2006. a Priklopil je iste večeri počinio samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike