nezadovoljni građani / Prosvjed u Slavonskom Brodu: 'Ako ne udovolje našim zahtjevima, branit ćemo živote naše djece tijelima!'

'Blokirat ćemo granični prijelaz prije svega, a potom ćemo blokirati i urede JANAF-a ovdje. A krenut ćemo ako treba i u Zagreb prema vlasniku rafinerije'

24.11.2016.
18:55
VOYO logo

U Slavonskom Brodu prije otprilike pola sata počeo je prosvjed građana za čisti zrak. Upozoravaju na alarmantno zagađenje koje uzrokuje Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu.

Reprter RTL-a Goran Latković tim je povodom razgovarao s jednim od organizatora prosvjeda Mladenom Sudarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su točno vaši zahtjevi s ovoga mjesta?

Naši zahtjevi ovdje su da se u roku od dva tjedna Vlada Republike Hrvatske sa svojim predstavnicima dogodi ovdje u Slavonskom Brodu, da se nađu s predstavnicima grada i županije, da se potom dogovori sastanak s prekosavskom stranom, da se utvrde koraci o modernizaciji Rafinerije. Naš treći zahtjev je da se transparentno i javno prikažu ti podaci, o tome kako će se Rafinerija modernizirati. Potom, naš četvrti zahtjev je da se u Slavonskom Brodu da se jedan zaposlenik Ministarstva zaštite okoliša alocira ovdje, da bude koordinator aktivnosti, da građanima Slavonskog Broda redovito daje izvješće o tome dokle se došlo s koracima koje sam prethodno nabrojio. Peto je posebni status Slavonskog Broda zbog svega ovoga, sve dok se problem ne riješi. Šesto je, JANAF mora dio svoje zarade, zarade koju ostvaruje sa prekosavskom Rafinerijom uplatiti u Zakladu za bolesnu djecu. I sedmo je da se kontrolira kvaliteta nafte, da se zakonski uvede mogućnost da se nafta ne distribuira Bosanskom Brodu ako ta nafta ne zadovoljava kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ako se ne udovolji vašim zahtjevima? Što dalje?

Ako se ne udovolji našim zahtjevima ne preostaje nam ništa drugo nego braniti svoju djecu i živote naše djece, zdravlje naše djece našim tijelima. To znači, izaći ćemo na ulicu, blokirat ćemo granični prijelaz prije svega, a potom ćemo blokirati i urede JANAF-a ovdje. A krenut ćemo ako treba i u Zagreb prema vlasniku rafinerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo