PROSVJED PROTIV BANDIĆA NA CVJETNOM: / 'Moramo obraniti trg od pomahnitalog gradonačelnika!'

Image
Foto: Twitter

Cvjetni trg je mrtav, najkraća je poruka građana koji prosvjeduju protiv još jedne u nizu gradskih intervencija na Trgu Petra Preradovića.

23.11.2016.
16:49
Twitter
VOYO logo

Prosvjed protiv odluke gradskih vlasti da vlasnici cvjećarnica na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, poznatijem kao Cvjetnom trgu, više ne smiju držati cvijeće ispred svojih radnji već samo u izlogu, okupila je oko 150 prosvjednika.

PROSVJED PROTIV BANDIĆA: ‘Donesite cvijet na Cvjetni trg i obranite ga od gradonačelnika’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku je i prije prosvjeda otvorena stranica Cvijet za cvijetni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proučimo Bandiću da želimo cvijeće na Cvjetnom

Galerija

Image

CVIJEĆE ZA CVJETNI: Građani prosvjeduju protiv Bandića

Image

CVIJEĆE ZA CVJETNI: Građani prosvjeduju protiv Bandića

Organizatori su u pozivu jasno naveli koga smatraju glavnim krivcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, moramo ponovno braniti Cvjetni trg od pomahnitalog gradonačelnika koji je ovaj put odlučio ukinuti dušu tog trga, a to je cvijeće. Dođite danas u 16 sati na Cvjetni trg, ostavite cvijet nasred trga i poručimo Bandiću da želimo Cvjetni trg pun cvijeća, a ne terasa! Vratimo cvijeće na Cvjetni”.

Jedan od prosvjednika, opisuje reakciju prolaznika: Netko kaže: "Kaj to slažete, izgleda kao da je netko umro!" DA, umro je, Cvjetni trg! #CvijećeZaCvjetni"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednik skupštine se buni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijeće za Cvjetni ostavila i HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš, novinari Maja Sever i Zoran Pehar, a Forum mladih SDP-a dijelio je cvijeće građanima.

"Gradonačelniku smetaju cvjećari,a ne smetaju mu glomazne terase koje se postavljaju i zaklanjaju put prolaznicima", poručio je zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dominik Etlinger. Protiv odluke se pobunio i predsjednik gradske skupštine, koji je ocijenio kako Cvjetni "očito postaje žrtvom notornih odluka.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvatio bih argument da je sporno koliko netko plaća za objekt u kojem izlaže, a koliko zapravo mjesta zauzima, ali ako je u pitanju navedeni razlog, osobno bih radije da mi kod hodanja smeta cvijeće nego metalne konstrukcije", stoji u priopćenju predsjednika Gradske skupštine.

Takvih je konstrukcija, ističe, i više nego dovoljno na tom zagrebačkom trgu. "Tim više što se zbog tih metalnih konstrukcija pokrenulo nekoliko afera, građani su prosvjedovali, a čuli smo prozivke i same struke, dok se, istovremeno, niti jedan građanin prolazeći Cvjetnim trgom nije požalio na ubod na trn ruže koja je tamo izložena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo