DOVOLJNO? / Puljak najavio: 'Od iduće godine, građanima Splita plaća će rasti za 30-ak eura'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Objašnjavajući način povećanja plaća, kazao je da će se porez na dohodak povećati s 20 na 21 posto, ali ukidanjem prireza, koji je bio 15 posto, smanjit će se porezno opterećenje plaća. 'Sadašnji porez na dohodak je 20 posto plus prirez što je iznosilo kao da je to opterećenje 23 posto, a mi ćemo smanjiti ukupno porezno opterećenje na 21,5 posto' objasnio je

19.10.2023.
17:45
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u četvrtak je najavio da će se građanima Splita u idućoj godini povećati plaće, tako da će povećanje prosječnih plaća iznositi 30-ak eura.

"Prosječna plaća povećat će se za 30-ak eura", rekao je Puljak na konferenciji za novinare tijekom sjednice splitskog Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavajući način povećanja plaća, kazao je da će se porez na dohodak povećati s 20 na 21 posto, ali ukidanjem prireza, koji je bio 15 posto, smanjit će se porezno opterećenje plaća.

"Sadašnji porez na dohodak je 20 posto plus prirez što je iznosilo kao da je to opterećenje 23 posto, a mi ćemo smanjiti ukupno porezno opterećenje na 21,5 posto," objasnio je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit kako će s e nadoknaditi ta novčana sredstva za gradski proračun, odgovorio je da će to učiniti "racionalnim poslovanjem".

POGLEDAJTE VIDEO: Puljak komentirao torpedo u luci i kaznu od 100.000 kn: 'To znači da sam odgovoran i za, ne daj Bože, Keruma'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo