'NEĆU REĆI DA ME NIJE STRAH' / Škoro o Putinu: 'Mislim da je u ovom trenutku pomalo izgubio kompas. Koristi se metodama koje plaše svijet i plaše ljude'

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Miroslav Škoro za N1 televiziju komentirao je trenutno stanje u Ukrajini, Putinove poteze i mogućnost aktiviranja nuklearnog oružja

2.3.2022.
22:03
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni saborski zastupnik Miroslav Škoro gostovao je u Pressingus Ilijom Jandrićem.

Škoro je, prsjećajući se svog političkog puta, rekao kako misli da nema razloga da izlazi iz politike, a kao problem ujedinjavanja desnice vidi jedino HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

ŠKORO Politika jest estradizirana i ona jest estrada, ali sa svojim pravilima igre i svojim zvijezdama. Miroslavu Škori, estradnoj zvijezdi koja je drugi puta ulazila u politiku, netko je utuvio u glavu da je to otprilike ista pozornica. A nije. Nakon što 2019. nije uspio na predsjedničkim izborima, Škoro 2021. nije uspio ni na lokalnima kada se kandidirao za gradonačelnika Zagreba. Ubrzo potom, oni njegovi "utuvljivači" zaključili su da je u Domovinskom pokretu otpjevao svoje. Skandali i afere s buteljama i prastarim CD-ovima sa zalihe tek su popratne epizode predstave u kojoj je Škoro od nesuđenog lidera Hrvatske te lidera jedne (pre)ambiciozne stranke, završio u Hrvatskim suverenistima, ne pretjerano važnoj stranci u parlamentarnim koordinatama.

“U politici nisam bio u poziciji da nešto odlučujem. Moje je da se ponudim. Mislim da ćemo mi morati sebe politički artikulirati. Pravi problem je jedan vrlo loš izborni zakon u Hrvatskoj. Bit ću opet prisiljen napraviti stranku. Rodonačelnika hrvatske desnice još uvijek tvori HDZ. HDZ da stavi plastičnog zeu za kandidata će osvojiti najmanje 25 posto glasova na izborima. HDZ je taj na kojemu je loptica. Ne vjerujem da u Hrvatskoj može doći do prijevremenih izbora, mi ne šišamo travu demokracije dovoljno dugo”, govori.

Image
'HLADNO NAM JE OKO SRCA' /

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini: 'Fokusirat ćemo se na sve izbjeglice koji žele smještaj u Hrvatskoj i Hrvate u Ukrajini'

Image
'HLADNO NAM JE OKO SRCA' /

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini: 'Fokusirat ćemo se na sve izbjeglice koji žele smještaj u Hrvatskoj i Hrvate u Ukrajini'

Za Škoru je rat u Ukrajini stvar koja je po zdravom razumu potpuno neprihvatljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako je puno nesporazuma oko granica, ali mislim da bi u ovom vremenu bilo primjerenije razgovarati jezikom diplomacije. Mislim da je prošlo vrijeme stogodišnjih ratova. Ne sviđa mi se to, pogotovo zato što podsjeća na situacije iz nedavne prošlosti", osvrnuo se Škoro, a komentirao je i Putina.

“Mislim da je to čovjek koji je u ovom trenutku pomalo, iz nekog svog razloga, izgubio kompas i mislim da se koristi metodama koje u ovom trenutku uistinu plaše svijet i plaše ljude”, kazao je u intervjuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

'Neću reći da me nije strah'

“Mene najviše zabrinjava činjenica da mi kao da ne osluškujemo i ne znamo čitati znakove pored puta. 24. veljače se dogodila agresija, 12 dana ranije je Austrija složila svoj krizni stožer, tjedan dana prije je Austrija pozvala građane da se vrate iz Ukrajine. I Prvi svjetski rat i Drugi svjetski rat i ovaj rat, uvijek ima u pozadini neke stvari koje se odigravaju. Ja smatram da jedna odgovorna zemlja poput naših susjeda Austrijanaca se treba tako ponašati”, rekao je Škoro te nadodao kako ga je ipak strah nuklearnog napada.

"Ja sam rođen 1962. godine. Neću reći da me nije strah, ali nadam se i vjerujem da to neće otići tako daleko", zaključio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro ističe i kako se ukrajinskom narodu treba pomoći kako bi se na sve moguće načine obranili od agresije. Kada je riječ o sankcijama Rusiji, Škoro tvrdi da Hrvatska tu mora pažljivo balansirati jer je ruski interes vrlo velik u Hrvatskoj.

"Ako se EU i NATO odlučio uvesti sankcije prema Rusiji, onda mi ili jesmo ili nismo. U Hrvatskoj je ruski kapital vrlo značajan, nije tu samo Sberbanka. Ako smo dio EU i NATO-a, ako se oni odluče na ukidanje SWIFTA, onda se ni mi ne možemo praviti grbavi. Nema soliranja", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo