ALBUM KOJI JE STVORIO MADCHESTER / Reizdanje debija Stone Rosesa

Image

Ploča koja je nepovratno izmijenila krvnu sliku britanske glazbe slavi dvadeseti rođendan.

13.2.2009.
9:59
VOYO logo

Prvijenac Stone Rosesa, jedan od ključnih albuma u povijesti britanske glazbe, bit će reizdan u obliku box-seta povodom svog dvadesetog rođendana. Originalni producent John Leckie pozabavio se remasteringom svih pjesama, a luksuzno opremljeno izdanje sadržavat će i brojne dodatke čiji će detalji biti poznati u najskorije vrijeme. 

Pretpstavlja se kako će svoje mjesto dobiti i snimka legendarnog nastupa manchesterskog kvarteta u Blackpoolu kojeg ste dosad mogli pogledati samo na katastrofalnom VHS izdanju, objavljenom u vrijeme velikog rata Rosesa i njihove tadašnje etikete Silvertone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stone Roses" zasigurno je najpoznatija ploča "madchestera", glazbene scene koja je tako savršeno spajala klasični rock s tadašnjom plesnom revolucijom i ostvarila ključan utjecaj na nevjerojatno uspješne bendove devedesetih kao što su Oasis, The Verve i Blur. Uz njih te sugrađane im  Happy Mondayse i Charlatanse, predvodnici tog nezaboravnog pokreta bili su i škotski eklektici Primal Scream, čiji je aktualni basist Mani svirao u Rosesima.

Nedavno je Mani pozvao obožavatelje da peticijom nagovore pjevača Iana Browna na reunion koncert Stone Rosesa povodom obljetnice izlaska ovog albuma. Njegov odgovor još čekamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo