Roditelji: 'Nismo znali da Anja ide na planinu, niti je htjela ići na taj put'

29.6.2014.
12:05
VOYO logo

Podsjetimo 26-godišnja Anja Grgić život je izgubila prošlog tjedna u talijanskim Alpama.

Ona je sa svojim dečkom u Italiju otputovala u srijedu. Prema prvim informacijama koje su, pozivajući se na policijske izvore, objavili talijanski mediji, Anja je nastradala kad se s dečkom, inače iskusnim alpinistom, spuštala s vrha Gran Cimo, najvišeg od Tri vrha Lavareda u južnom Tirolu u Italiji. Uhvatila ih je noć i hladnoća, a Anja je zapela u snijegu. Dečko je otišao po pomoć. Kad su je pronašli, bilo je prekasno, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji nisu znali da će krenuti u uspon na planinu

Novinare su Grgići na razgovor pozvali naglo i neočekivano.

"Anja nije alpinistica, kako se pisalo. Nikad nije pohađala niti završila bilo kakav tečaj alpinizma. Bila je planinarka rekreativka koja je voljela šetnje brdima, u okolici Bjelovara, po Učki i na Medvednici", naglasio je otac Željko. Također, roditelji tvrde da nisu ni znali da će Anja krenuti u uspon na neku planinu, dakle nije bilo planiranja alpinističkog pothvata niti pakiranja opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anja je s dečkom trebala ići na koncert u Milano. Kupila je kartu. Prije polaska požalila mi se da joj se ustvari ne ide na put. Rekla sam joj da onda radije ostane kući, ali ona mi je odgovorila da je šteta ne otići jer su karte već kupljene", ispričala je majka Svjetlana.

Poslala im poruku s granice

Dečko, inače tri godine stariji od Anje, stigao je po nju u srijedu autom i tada su je roditelji zadnji put vidjeli. Poslala im je tek poruku s granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolnosti tragedije su zasad nerazjašnjene i pojavljuju se brojne sumnje i pitanja na koja će odgovor dati zapisnik o istrazi koju su proveli talijanski policajci. Nejasne su i okolnosti same smrti te čitava uloga njenog pratioca.

Roditelji nikoga ne krive dok ne dobiju policijski zapisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.jutarnji.hr/ispovijest-roditelja-poginule-radijske-voditeljice--anja-nije-trebala-ici-na-alpski-vrh--do-sada-se-popela-jedino-na-sljeme-/1202438/

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo