ZAKLJUČEN POSAO / RTL Hrvatska dobio novog vlasnika: Kompanija CME drži 42 kanala u šest europskih zemalja, a sad se vraća u Hrvatsku

Image

Nakon dobivenog odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključena je transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska, koji je sada u vlasništvu CME Media Enterprisesa

1.6.2022.
13:44
VOYO logo

CME Media Enterprises B.V. (CME) objavljuje kako je nakon dobivenog odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključena transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska. CME danas u svom vlasništvu ima šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala i dosežu ukupno 49 milijuna gledatelja.

"Jako smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoju prisutnost u Adrija regiji, koja nudi izniman potencijal rasta. Naši vjerni gledatelji mogu očekivati još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu kao i trajnu posvećenost pluralizmu i visoko-kvalitetnom novinarstvu", izjavio je Didier Stoessel, predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz operativnih sinergija

Zahvaljujući očekivanoj, bliskoj suradnji RTL-a Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Posljedično tome, doći će do promjena u menadžmentu, kao i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Tonko Weissmann s današnjim danom postaje novi Izvršni dopredsjednik RTL-a Hrvatska. Gospodin Weissmann je dio RTL-a Hrvatska od 2005. godine i obnašao je niz važnih pravnih i drugih upravljačkih pozicija. Njegovo imenovanje osigurava kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze kao i upravljanje budućim rastom kroz poboljšanu sadržajnu ponudu i digitalizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Tonko Weissmann

Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije. Gospodin Čakarmiš je pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja, te je kao predsjednik Uprave Pro Plusa uspješno unaprijedio sadržaj i digitalnu ponudu organizacije. Gospodin Čakarmiš će zadržati dvojnu poziciju te će nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Pro Plusa dok obnaša dužnost predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

Image
Foto: RTL

Branko Čakarmiš

Christoph Mainusch imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora RTL-a Hrvatska, te će u svojoj novoj ulozi RTL-u u Hrvatskoj ponuditi svoje iznimno poznavanje televizijske industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Christoph Mainusch

'Namjera da iskoristimo najbolje'

S obzirom na novu upravljačku strukturu i u zajedničkom dogovoru Marc Puškarić predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, s današnjim danom napušta svoju poziciju. CME želi gospodinu Puškariću sve najbolje.

"Ova nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da iskoristimo najbolje što nudi RTL Hrvatska i zajedno s Pro Plusom podignemo kompaniju na novu razinu", nastavlja gospodin Stoessel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eagle’s Rock Advisers SARL djelovao je kao savjetnik za korporativne financije za CME.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo