DONESENA ODLUKA / Sabor izglasao Roberta Šveba za novog glavnog ravnatelja HRT-a: 77 zastupnika glasalo za, 22 bila protiv

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Izbor Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a dogodio se u ponovljenom glasanju, zbog pogreške u proceduri

20.10.2021.
10:50
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici Hrvatskog sabora danas su glasali o prijedlogu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se kandidata Roberta Šveba imenuje ravnateljem Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) i raspraviti predložene izmjene Zakona o obnovi nakon potresa radi ubrzanja obnove.

Šveb je novi ravnatelj HRT-a, a za njega je od 132 zastupnika glasalo njih 77, a 22 zastupnika bilo je protiv. Izbor Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a dogodio se u ponovljenom glasanju, zbog pogreške u proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Saboru se u utorak raspravljalo o Šveba za kojeg je oporba kazala kako predstavlja kontinuitet u kojem Hrvatska radiotelevizija (HRT) ne ispunjava ulogu javnog servisa i glasilo je vladajuće stranke.

Oporba je i u ranijim raspravama isticala da je Šveb trebao biti eliminiran iz samog natječaja za ravnatelja jer njegove privatne tvrtke posluju s HRT-om i predstavljaju mu izravnu konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna na poticaj Mosta oporbeni zastupnici okupirali su govornicu u sabornici te tako opstruirali početak rasprave o izboru Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja.

Svi predstavnici oporbe tada su poručili da HRT mora biti slobodan i služiti interesima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo