SABOTIRAJU ŠKORU? / HDZ-ovi gradonačelnici pjevaču otkazali ljetne koncerte, pa čak i onaj besplatni u Imotskom

Image

Premda niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije da su gaže otkazane zbog Škorine predsjedničke kandidature, ovakve situacije daju prostora za šuškanja

8.8.2019.
16:08
VOYO logo

Miroslav Škoro, pjevač i trenutni predsjednički kandidat, u nedjelju je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti održao koncert u Trilju. Inače, gradonačelnik Trilja je HDZ-ovac Ivan Šipić, kojem se pjevač uz HVIDRA-u zahvalio. No, kako sada stvari za Škoru stoje, Šipić je možda zadnji koji mu je dopustio da pjeva u njegovom gradu.

Prema pisanju Novog lista, HDZ-ovi gradonačelnici Škori otkazuju koncerte. Novinari su od Škorinog menadžmenta doznali da je poznati Slavonac ostao bez ljetnih koncerata u Imotskom, Našicama te u općinama Rugvica i Gradina. Premda niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije da su gaže otkazane zbog Škorine predsjedničke kandidature, ovakve situacije daju prostora za šuškanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO I THOMPSON U RATU ZBOG KOLINDE? /

Ovo postaje prava sapunica, jedna odluka zakuhala je možda najveći okršaj na estradi

Image
ŠKORO I THOMPSON U RATU ZBOG KOLINDE? /

Ovo postaje prava sapunica, jedna odluka zakuhala je možda najveći okršaj na estradi

Na Škorinim koncertima nema politike

Iz našićke Turističke zajednice kažu da je ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da "nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju", a iz uprava nekih od navedenih mjesta, menadžment nije dobio nikakvo objašnjenje.

Image

24.06.2019., Baska - Koncert Miroslava Skore na rivi u Baski povodom Dana opcine. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

"Škoro na aktualnoj turneji posvećenoj 30. godišnjici pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ ne emitira s pozornice nikakve političke poruke. Zna pozdraviti organizatore, kao što je to bilo i u Trilju, ali to je sve. Na njegovim koncertima nema politike, to se strogo pazi. Škoro ne želi koncerte, uglavnom dogovorene prije nego što se kandidirao za predsjednika Republike, koristiti u predizborne svrhe", ističu u menadžmentu popularnog pjevača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Imotskom umjesto Škore nastupa Vatra

Tvrde da im je posebno žao što se otkazao koncert u Imotskom. Škoro odatle vuče podrijetlo, a prošle godine je ondje imao koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Škorin nastup bio je besplatan. Štoviše, iz svog džepa je platio razglas. Ove godine Škoro je u Imotskom trebao imati koncert 2. kolovoza na Dan grada. Koncert je također trebao biti besplatan, ali mu je gradonačelnik iz HDZ-a, Ivan Budalić, naglo otkazao. Miroslava Škoru je zamijenio bend Vatra.

"Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima", ističu iz Škorinog menadžmenta. No, stanovnici Imotske krajine ipak će čuti Škoru jer ga je na koncert u Zmijavce 12. kolovoza zvao Mladen Todorić, član Udruge specijalne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama'

"Mene ne zanima tko za koga glasuje, svatko neka slobodno bira. Mi smo na ovaj način isključivo stali u obranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač domoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati.

Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv da ti što sam ih nabrojio pjevaju po Hrvatskoj. Neka pjevaju i neka ih dođe slušati svatko tko voli takvu vrstu glazbe. Ali, tražim da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima, bliskim braniteljskoj populaciji. Mi smo stvorili ovu državu, obranili je i neprihvatljivo mi je sada da se zabranjuju koncerti i to baš u Imotskom, otkud su Škorini. Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama ili Đorđu Balaševiću u Novom Sadu", objasnio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

28.05.2019., Zagreb - U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oruzanih snaga Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarovic sudjelovala je na svecanoj akademiji u prigodi Dana Oruzanih snaga Republike Hrvatske. Miroslav Skoro Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Todorić tvrdi da Škorin nastup u Zmijavcima neće ništa koštati. Novinari Novog lista pokušali su imotskog gradonačelnika Budaćića pokušali dobiti u više navrata, ali bezuspješno.

Gradonačelnik Trilja: 'Nije bilo dvojbe hoće li Škoro pjevati'

Gradonačelnik Trilja Šipić naglašava da nije bilo dvojbe hoće li Škoro pjevati i to unatoč predsjedničkoj kandidaturi. Kazao je da je organizator koncerta bila HVIDRA, udruga koja se financira iz gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HVIDRA ima svoj program i u okviru njega još su u prosincu prijavili Škorin koncert. To su oni ugovorili s njim i tko sam ja da bih im zabranio taj koncert jer se netko za nešto kandidirao. Logično je da sam dao podršku svojoj HVIDRA-i, svojim braniteljima. Na Trilj nije pala niti jedna granata, ali je 15 naših sugrađana poginulo kao branitelji. I kako bih ja sada invalidima Domovinskog rata i obiteljima poginulih branitelja rekao da ne mogu slaviti Oluju uz koncert koji žele. Zabrane nikad nikome nisu dobro donijele", kazao je Šipić.

Image

Splitsko-dalmatinski HDZ pohvalio se postignućima u 2018. i najavio projekte za 2019. 22.12.2018., Split - Splitsko-dalmatinski HDZ i sedam saborskih zastupnika te stranke iz 9. i 10. izborne jedinice nahvalili su rad i postignuca zupana Blazenka Bobana. Ivan Sipic.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Gradonačelnik ne poriče da je u prijateljskim odnosima sa Škorom koji je i prošle godine nastupio u Trilju. Tvrdi da su prijatelji, kao što je i s Thompsonom prijatelj. "Politički nisam zadrt. Okrenut sam životnim temama, povlačenju novca iz europskih fondova, otvaranju radnih mjesta, gradnji dječjih vrtića i vatrogasnih domova, a ova politička bitka koja se sada vodi može proći i bez nas", zaključuje HDZ-ov gradonačelnik Trilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok gradonačelnik Našica, Josip Miletić, nije htio komentirati otkazani koncert, načelnik Gradine u Virovitičko-podravskoj županiji, Marko Ajdaček, kaže da su se 20. srpnja na Dan općine odlučili na jeftiniju varijantu. Tako su ondje umjesto Škore nastupili Begini.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo