SKANDALOZAN ISTUP HTV-OVE VODITELJICE: / Oduševljeno pričala o filmu koji negira zločine u Jasenovcu

Image
Foto: HRT

Na programu 'Festivala domoljubnog filma Gordan Lederer' se našao i uradak slovenskog publicista Romana Leljaka 'Mit o Jasenovcu' koji je oduševio Ljiljanu Vinković

25.10.2018.
10:01
HRT
VOYO logo

U subotu će u Bistri biti otvoren "Festival domoljubnog filma Gordan Lederer" koji je pokrenula Udruga hrvatskih dobrovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića. Festival će trajati godinu dana, a projekcije filmova organizirat će se diljem Hrvatske.

I, pogađate, nije moglo bez kontroverzi. Naime, na programu se našao i uradak slovenskog publicista RomanaLeljaka "Mit o Jasenovcu" u kojem ovaj kontroverzni desničar negira stravične zločine koji su se počinili u tom ustaškom koncentracijskom logoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, Leljak tvrdi da je Jasenovac "bio radni logor koji je poslužio NDH da tamo zbrinu zarobljenike dok ne odu dalje, u Sajmište u Beograd, ili na rad u Njemačku" te da je u tom logoru tijekom pet godina umrlo tek 1500 ljudi.

'Drago mi je da ste i njega uključili'

A da ovaj skandal dobije dodatnu dimenziju pobrinula se voditeljica HRT-a LjiljanaVinković. Naime, organizatori festivala gostovali su jutros u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" u kojoj su predstavili program i lokacije na kojima će filmovi biti emitirani. Kada su ispričali koji će sve autori nastupiti na festivalu, Vinković je posebno morala istaknuti Leljakov uradak ponosno pozirajući s plakatom filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da ste i njega uključili. On je puno istraživao o ovome pa će biti zanimljivo pogledati i njegova dva filma (drugi je 'Maribor – najveće stratište Hrvata', op.a.)", ispalila je Vinković.

Šokirani gledatelji

Istup HTV-ove voditeljice šokirao je brojne korisnike društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sram me, sram me zbog više od 80.000 ubijenih i ovih neoustaša koji im pljuju po kostima", samo je jedan od gnjevnih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo