'udaranje po novčaniku' / Snoop Dogg i NBA košarkaš u kampanji protiv industrije oružja

Image
Foto: Twitter

U sklopu plana 401K mirovinske štednje, kompanija u ime djelatnika investira u određeni fond koji djelatnik sam odabere iz portfelja kompanije, a dobit iz tog fonda koja se akumulira isplaćuje se djelatniku prilikom odlaska u mirovinu

10.3.2015.
16:39
Twitter
VOYO logo

Reperi Snoop Dogg, Aloe Blacc i Matt Barnes, košarkaš Los Angeles Clippersa među brojnim su zabavljačima, sportašima i tehnološkim liderima koji podupiru pokret pod nazivom "#ImUnloading" koji poziva ljude da povuku svoj plan mirovinske štednje iz industrije oružjem.

Naime, u sklopu plana 401K mirovinske štednje, kompanija u ime djelatnika investira u određeni fond koji djelatnik sam odabere iz portfelja kompanije, a dobit iz tog fonda koja se akumulira isplaćuje se djelatniku prilikom odlaska u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokret "#ImUnloading" zapravo traži da kompanije ne stavljaju one koji se bave proizvodnjom oružja u svoj portfelj, to jest da ne ulažu u njih za mirovinsku štednju za svoje djelatnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetoro djece u Americi svaki dan završava u bolnicama s prostrijelnim ranama. Cilj kampanje koja je partnerstvo između "Unload Your 401K" i pokreta protiv nasilja "No Guns Allowed", jest da osobe povlačenjem uloga iz industrije oružja "udare tu industriju tamo gdje najviše boli - po novčaniku".

"Način na koji sam godinama bio pod udarom oružanog nasilja jest kroz smrt prijatelja, članova obitelji i suradnika", govori Snoop Dogg u spotu kampanje "#ImUnloading". Barnes, Blacc i drugi također su podijelili svoje osobne priče o nasilju oružjem, potičući tako gledatelje da podijele svoja iskustva i podignu svijest koristeći hashtag #ImUnloading.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki Amerikanac je u opasnosti od oružanog nasilja, no svi zajedno možemo biti dio rješenja", rekao je Ron Conway, jedan od najpoznatijih investitora u Silicijskoj dolini i čovjek koji je među prvima uložio u Google i PayPal. "Pokušavam utjecati na cjelokupnu mrežu kako bih potaknuo kompanije da prestanu ulagati mirovinske portfelje u industriju oružja.

Izvršni direktor pokreta "Campaign to Unload" naglasio je da postoji jasna linija od ulaganja u industriju oružja do profita te industrije pa sve do financiranja američkog Nacionalnog udruženja za naoružanje (National Rifle Association, NRA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pola vrijednosti tih kompanija proizlazi iz uzajamnih fondova, a većina "investitora" u ovim fondovima nema pojma da su nehotice dio problema. Sada mogu biti dio rješenja", poručio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo